ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΧωρίς κατηγορία

Εγκώμια από τους Κινέζους για τον Θρύλο

Ιδιαίτερη αναφορά στη δεξίωση που παρέθεσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός στο πλαίσιο του “Marathon Forum” έκανε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων. Συγκεκριμένα, η ερυθρόλευκη ΠΑΕ φιλοξένησε στο εστιατόριο V’ Ammos στο γήπεδο Καραϊσκάκη το απόγευμα της 27ης Απριλίου προκειμένου να δεξιωθεί την αντιπροσωπεία της κινεζικής ομοσπονδίας κλασσικού αθλητισμού, τον Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα Zou Xiaoli και τον δήμαρχο Μαραθώνος, Ηλία Ψινάκη, με του οποίου την πρωτοβουλία που χαρακτηρίζεται “παγκόσμια” πραγματοποιήθηκε το “Marathon Forum”.

Συγκεκριμένα το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρθηκε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια στον Ολυμπιακό και στην πρωτοβουλία, ενώ παρέθεσε και αποσπάσματα από τον λόγο του Βαγγέλη Μαρινάκη:

“Πρόσφατα, ο διάσημος ελληνικός σύλλογος του Ολυμπιακού φιλοξένησε την αντιπροσωπεία της κινεζικής ομοσπονδίας κλασσικού αθλητισμού στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Αρκετοί αθλητές από την ποδοσφαιρική ομάδα πέρασαν από την πόλη του Μαραθώνα, όπου μαζί με την συνεργασία του δημάρχου Ηλία Ψινάκη, έφεραν σε επαφή τα μέλη της αντιπροσωπείας και τον Πρέσβη της Κίνας με την ερυθρόλευκη κουλτούρα”.

“Στον λόγο του, ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού κ. Ευάγγελος Μαρινάκης ανέφερε: Καλωσορίσατε στην χώρα μας την Ελλάδα, τον Πειραιά και το λιμάνι του όπου χτυπάει η καρδιά μας. Καλωσορίσατε στο γήπεδο Καραϊσκάκη, το σπίτι της Ολυμπιακής οικογένειας, στο χώρο που το 1896 υπήρχε το Ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο και το 2004 ένα σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο των Ολυμπιακών Αγώνων, το οποίο και ανοικοδομήσαμε. Η Ελλάδα και η Κίνα είναι δύο τεράστια έθνη που εισηγαγαν στον κόσμο την επιστήμη, τη φιλοσοφία και την τέχνη πριν από πολλές χιλιάδες χρόνια. Τα δύο μεγάλα αυτά έθνη υπήρξαν πάντοτε συνεργάτες από αρχαιοτάτων χρόνων. Και στην ναυτιλία βρίσκονται στις εξέχουσες θέσεις του κόσμου. Και εξακολουθούν στο πέρασμα των χρόνων να βαδίζουν στα ίδια μονοπάτια”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close