Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δύο χρόνια χωρίς τον Ηλία Ρωσσίδη

Συμπληρώθηκαν σήμερα δύο χρόνια από την αποφράδα ημέρα όπου έφυγε από τη ζωή ο εμβληματικός Ηλίας Ρωσσίδης.

 

Πέρασαν κιόλας δύο χρόνια από την ημέρα όπου η ποδοσφαιρική οικογένεια του Ολυμπιακού έγινε πολύ πιο φτωχή, λόγω του θανάτου του Ηλία Ρωσσίδη. Η εμβληματική φυσιογνωμία, που υπήρξε από τους παίκτες που έκαναν την κορυφαία ελληνική ομάδα Θρύλο έφυγε από ζωή τέτοια ημέρα πριν από έναν ακριβώς χρόνο και όλοι εμείς εδώ οι συντελεστές του redaroume τιμούμε την μνήμη αυτής της σπουδαίας ποδοσφαιρικής φυσιογνωμίας.

Ας θυμηθούμε ποιος ήταν ο Ηλίας Ρωσσίδης:
Γεννήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 1927, ενώ φόρεσε για πρώτη φορά την φανέλα του Ολυμπιακού το 1948 και την τίμησε όσο λίγοι για 13 ολόκληρα χρόνια. Ο Ηλίας Ρωσίδης κατέκτησε με την “ερυθρόλευκη”, 9 Πρωταθλήματα και 10 Κύπελλα Ελλάδας, ενώ στην τροπαιοθήκη του υπάρχουν και 13 Πρωταθλήματα Πειραιά.

Μάλιστα, αποτέλεσε στέλεχος και αρχηγός της Εθνικής ομάδας της Ελλάδας, φορώντας το εθνόσημο στο στήθος από το 1951 έως το 1960 ενώ υπήρξε από τους λαμπαδηδρόμους στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Από το 1961 μέχρι και το 2012, σε ηλικία 85 ετών, δεν έλειψε ούτε σε ένα επετειακό παιχνίδι του συνδέσμου Βετεράνων του Ολυμπιακού απέναντι στους παλαίμαχους της Προοδευτικής, που διεξάγεται πάντα τη Μεγάλη Παρασκευή.

Πρώτος του αγώνας ήταν το 1948 με τον Φωστήρα στο κύπελλο Ελλάδας. Συμμετείχε στον παρθενικό αγώνα ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπου ο Ολυμπιακός βρέθηκε αντιμέτωπος με τη Μίλαν το 1959. Λόγω των πολλών τραυματισμών που είχε υποστεί, συνέχισε την καριέρα του στον Ολυμπιακό μέχρι το 1961 και κατόπιν αγωνίστηκε επίσης με επιτυχία σε ομάδες μικρότερων κατηγοριών, όπως οι Βύζας Μεγάρων, Αίας Σαλαμίνας και Α.Ε. Χαλανδρίου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button