ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δικαίωση Λάζαρου!!!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του έγκυρου δημοσιογράφου ,Μανώλη Γαβαθιώτη, από τον “Γαύρο” , η  Επιτροπή Επιλύσεως Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ δικαιώνει τον Ολυμπιακό και τον παίκτη στην καταγγελία της ΑΕΚ για τον Λάζαρο.

Αναλυτικά η απόφαση:Αναλυτικά η απόφαση:

1. Προσφυγή ΠΑΕ ΑΕΚ κατά Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου ( αφορά το αίτημα της ΑΕΚ γιά τιμωρία του παίκτη με χρηματικό πρόστιμο) : ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ ως απαράδεκτη, λόγω ελλείψεως δικαιοδοσίας.

2. Θέμα συμβολαίου με τον Χριστοδουλόπουλο, το οποίο παρουσίασε η ΑΕΚ : ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΟ, λόγω μη κατάθεσης και επικύρωσής του από την Σούπερ Λίγκα.

3. Προσφυγή ΠΑΕ ΑΕΚ κατά Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου : ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ ΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ως νόμω αβάσιμη. Ισχύει η ακυρότητα του συμβολαίου, άρα δεν υφίσταται αδίκημα.

4. Προσφυγή ΠΑΕ ΑΕΚ κατά του Ολυμπιακού ( ζητούσε την … απαγόρευση μεταγραφών γιά έξι μήνες κ.α. ) : ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ στο Διαιτητικό της ΕΠΟ, λόγω ελλείψεως δικαιοδοσίας ( Η ΕΕΟΔ δεν έχει αρμοδιότητα να δικάζει προσφυγές ΠΑΕ εναντίον ΠΑΕ, καθ’ ότι βάση του Καταστατικού της ΕΠΟ δεν περιλαμβάνεται στα πειθαρχικά της όργανα ).

5. Προσφυγή Ολυμπιακού κατά ΠΑΕ ΑΕΚ : ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ ως απαράδεκτη, λόγω ελλείψεως δικαιοδοσίας.
Αυτά είναι τα σκέλη της απόφασης για μία υπόθεση πού, αν μη τι άλλο, βρέθηκε στην ποδοσφαιρική επικαιρότητα γιά δύο μήνες, από την ημέρα πού κατατέθηκε η καταγγελία της ΑΕΚ.

Φυσικά, όποιο από τα δύο εμπλεκόμενα μέρη θεωρεί ότι αδικείται από την απόφαση, έχει δικαίωμα να προσφύγει στο Διαιτητικό της ΕΠΟ, όπου και θα παρθεί η τελική απόφαση.

Είναι όμως τόσο σωστά τεκμηριωμένη με τόσο στέρεα νομικά επιχειρήματα η απόφαση της ΕΕΟΔ, ώστε να είναι απολύτως αδύνατον να ανατραπεί.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button