ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Χαστούκι» στην… εξυγίανση!

Δεν τους πέρασε η αναδιάρθρωση με τις… 15 ομάδες, παρότι έδωσαν σκληρό «αγώνα».

Δεν τους πέρασε η αναδιάρθρωση με τις… 15 ομάδες, παρότι έδωσαν σκληρό «αγώνα»!Είναι από τις ημέρες που το φινάλε της σε κάνει να σκέφτεσαι τι εστί «εξυγίανση» στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και καταλήγεις σε ένα συμπέρασμα. Ό,τι έχει σχέση με την κατάλυση της νομιμότητας. Αυτό έγινε ορατό και σήμερα. Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής. Όπου πάλεψαν για να μην πέσει ούτε η Ξάνθη, να ανέβει ο Απόλλων και να μην γίνει το μεταξύ τους μπαράζ. Έκαναν ό,τι μπορούσαν. Με μια μικρή λεπτομέρεια να τους διαφεύγει. Και δεν ήταν μόνο ο Τάκης Αγραφιώτης που τους ξεμπρόστιασε. Αλλά και ο πρόεδρος της Super League, αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Λεωνίδας Μπουτσικάρης!

Τι ήθελαν να κάνουν οι «εξυγιαντές»; Να αλλάξουν οι προκηρύξεις δύο πρωταθλημάτων σε μια στιγμή… Να αλλάξουν οι προκηρύξεις σε Super League 1 και Super League 2. Τη λέξη νομιμότητα μάλλον δεν την γνωρίζουν, γιατί εάν συνέβαινε αυτό θα καταλύονταν κάθε έννοια της! Τι ήθελαν να κάνουν οι άνθρωποι; Μα να μην οριστεί το μπαράζ ανάμεσα στον προτελευταίο της πρώτης κατηγορίας και τον δεύτερο της δεύτερης κατηγορίας! Κόντρα σε κάθε κανονισμό της FIFA και της UEFA. Η πρόταση που έριξαν στο τραπέζι περιλάμβανε μόνο τον υποβιβασμό του Πανιωνίου και την παρουσία… 15 ομάδων στην μεγάλη κατηγορία!

Για να περνούσε, δε, αυτό η πρόταση-έκτρωμα θα έπρεπε να τύγχανε της ισχυρής πλειοψηφίας, ήτοι 12 ψήφους υπέρ. Στη διαδικασία ψήφισαν υπέρ 9 και κατά της αναδιάρθρωσης 8. Οπότε η πρόταση απορρίφθηκε και η «εξυγίανση» δέχθηκε ένα γερό… χαστούκι. Με αποτέλεσμα να οριστεί τα μπαράζ ανόδου-υποβιβασμού ανάμεσα σε Ξάνθη και Απόλλωνα Σμύρνης για τις 22 και τις 29 Αυγούστου, αντίστοιχα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button