ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χάσι…The Game Changer

Μπορεί να είναι νωρίς,αλλά δεν μπορεί κανείς να μην παραδεχτεί το γεγονός ότι ο Μπέσνικ Χάσι έχει γίνει Game changer στη μέχρι τώρα πορεία του.

Ο 45χρονος τεχνικός  είναι δύο μήνες στην ομάδα και είτε τον συμπαθεί κανείς, είτε τον αντιπαθεί, είτε δεν βιάζεται  να τον κρίνει ,δεν μπορεί κανείς να  μην παραδεχτεί δύο-τρία πράγματα που έχει φτιάξει μέχρι τώρα ο Χασι.

Πρώτα από όλα, σταματήσαμε να βλέπουμε Αγγλικό ποδόσφαιρο της δεκαετίας του 1970 ,με  σέντρες και γεμίσματα.Αυτό που ζητάει ο Κοσσοβάρος τεχνικός είναι η μπάλα να παίζεται κάτω , με πολλές πάσες  και να απλώνεται το παιχνίδι είτε με κάθετες μπαλιές προς τους φορ ή τον φορ είτε να γίνεται παιχνίδι από τα άκρα.

Εν συνεχεία,αυτό που θέλει ο Χασι είναι η ομάδα να έχει ύψος στη μεσαία γραμμή  και όχι κοντούς παίκτες οι οποίοι μπορεί να είναι γρήγοροι, αλλά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο χρειάζεται οι παίκτες, πέρα από τεχνική να διαθέτουν και ύψος.

Εξού και η απόκτηση Ζιλέ-Ταχτσίδη-Οτζίτζα.

Επίσης, πέρα από το ότι οι γραμμές του θέλει να είναι πολύ κοντά για να δουλεύει καλύτερα το τρανζίσιον , ο Χάσι ζητάει πίεση ψηλά και τα μπακ του ,πέρα από την άμυνα, να λειτουργούν και σαν εξτρέμ κάτι που σημαίνει ότι οι Winger του  πρέπει να πατάνε περιοχή ,όπως και ο Φορτούνης, όπως πχ το γκολ του “Φορτού” με την Παρτίζαν.

Βέβαια, όλα αυτά χρειάζονται χρόνο και πολύ δουλειά για να μπορέσει η ομάδα να βγάλει  αυτά που θέλει μέσα στο γήπεδο, έστω και αν αυτή τη στιγμή άπαντες είναι στα ..κόκκινα μιας και ο στόχος είναι η πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button