ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΠΟΛΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Champions League Γυναικών και επίσημα

Αναβάθμιση στο πόλο Γυναικών. Διότι πλέον η διοργάνωση που κατέκτησε ο Ολυμπιακός την τελευταία διετία, άλλαξε όνομα και λογότυπο. Champions League Γυναικών και επίσημα. Μιας και η LEN Euroleague ανήκει πια στο παρελθόν. Καθώς η κορυφαία συλλογική διοργάνωση στην Ευρώπη έχει νέο όνομα.

Το LEN Champions League Γυναικών είναι εδώ

Πράγματι, στόχος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας είναι η αναβάθμιση του αθλήματος. Η μετονομασία της LEN Euroleague σε LEN Champions League Γυναικών έχει αυτό ως στόχο. Ειδικότερα αυτό είναι το τέταρτο όνομα στην ιστορία που έχει η συγκεκριμένη διοργάνωση. Από το 1987 ως το 1999 ονομάζονταν LEN European Cup. Στη συνέχεια, για άλλα 14 χρόνια είχε το όνομα LEN Champions Cup. Η προηγούμενή της, από το 2013 μέχρι πέρσι ήταν LEN Euro League Γυναικών. Και τώρα… Champions League Γυναικών και επίσημα!

Η LEN παρουσίασε επίσημα το νέο λογότυπο

Η φετινή σεζόν ξεκινά με τον πρώτο προκριματικό γύρο, το διάστημα 17-20 Νοεμβρίου. Δύο ελληνικές ομάδες θα δώσουν το «παρών» σε αυτό τη φάση. Η Γλυφάδα και η Βουλιαγμένη. Αντίθετα, ο back2back Πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός όπως και οι Σαμπαντέλ. UVSE και Οριζόντε Κατάνια θα μπουν στο LEN Champions League Γυναικών από τον δεύτερο προκριματικό γύρο, μαζί με τις 12 ομάδες που θα περάσουν από τον πρώτο. Καθώς προκρίνονται οι τρεις πρώτες από κάθε όμιλο. Πιο συγκεκριμένα, οι τέσσερις όμιλοι του πρώτου προκριματικού γύρου θα διεξαχθούν σε Πορτογαλία (Πάσος ντε Φερέιρα), Ελλάδα (Αθήνα), Γαλλία (Λιλ) και Ιταλία (Ρώμη).

«Στο ίδιο επίπεδο με τη διοργάνωση των Ανδρών»

Με το νέο λογότυπο να αποκαλύπτεται και επίσημα. Μοιάζει λίγο με το αντίστοιχο του ανδρικού LEN Champions League, αλλά τα χρώματα που το χαρακτηρίζουν είναι το ροζ, το μωβ και οι αποχρώσεις τους. Ο πρόεδρος της LEN, Αντόνιο Σίλβα τόνισε για την αναβάθμιση της διοργάνωσης των Γυναικών: «Η LEN είναι περήφανη που έχει πλέον έναν μεγάλο αριθμό ευρωπαϊκών διοργανώσεων για συλλόγους. Στο πλαίσιο της στρατηγικής αναβάθμισης, σχεδιάσαμε ξανά το λογότυπο του LEN Champions League Γυναικών, για να είναι στο ίδιο επίπεδο με τη διοργάνωση των Ανδρών. Επιπλέον, με την άνοδο του ταλέντου και την ανάπτυξη του γυναικείου πόλο στην Ευρώπη, είναι μια εξαιρετική στιγμή για το άθλημα».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button