ΒΟΛΕΪΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΧωρίς κατηγορία

Αυτό ο επόπτης το έδωσε μέσα

Η ιστορία με το Video Check στο βόλεϊ έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Υπάρχει για να μπορούν να τσεκάρουν οι διαιτητές τις δύσκολες φάσεις. Όταν οι προπονητές κάνουν challenge, να μπορούν μέσω του βίντεο να τις βλέπουν σε επανάληψη και να λαμβάνουν τις σωστές αποφάσεις. Ωστόσο, στον πέμπτο τελικό της Volley League Γυναικών υπήρξε μια εύκολη φάση που θα έπρεπε να την είχε… πιάσει το σύστημα. Για να τσεκαριστεί. Αλλά δεν έγινε αυτό. Το χειρότερο… Αυτό ο επόπτης το έδωσε μέσα!

Αυτή η φάση δόθηκε μέσα!

Αν δει κανείς τη φάση από την κάμερα του OSFP TV, το οποίο τη φάση την είχε, είναι να απορεί κανείς! Αφενός πώς ο επόπτης είδε την μπάλα μέσα; Με την μπάλα να είναι φανερά έξω! Από την άλλη, το Video Check την «έχασε» τη φάση. Δεν την είχαν, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να την τσεκάρουν σωστά όταν ο προπονητής του Ολυμπιακού, ο Κάρλο Παρίζι, έκανε το challenge!

Προκαλεί μεγάλη απορία, λοιπόν, αυτό που συνέβη στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη». Δεν είναι μια φάση οριακή. Είναι μια φάση καθαρή. Η Χίπε κάρφωσε, η Χαντάβα έκανε το μπλοκ. Μολονότι υπήρχε μπλοκ άουτ, δόθηκε πόντος από μπλοκ. Με αποτέλεσμα αντί να γίνει το σκορ 3-2 υπέρ του Ολυμπιακού, να γίνει 2-3 για τον ΠΑΟ. Στην εκκίνηση του δεύτερου σετ. Αυτό ο επόπτης το έδωσε μέσα!

Απίθανη λανθασμένη απόφαση

Επιπρόσθετα, αυτό που προκαλεί τα μεγαλύτερα ερωτηματικά είναι πώς ο επόπτης το έδωσε μέσα; Το αναφέραμε και παραπάνω, το επαναλαμβάνουμε! Δεν είναι οριακή φάση. Σε ένα τόσο σημαντικό ματς, να έχει γίνει ένα τόσο σοβαρό λάθος! Η εικόνα του βίντεο της μετάδοσης, μέσω του OSFP TV, δείχνει πώς ο επόπτης δεν έχει καλή ορατότητα. Εξάλλου στην ευθεία -μπροστά του- είναι ο Γκάιτς.

Τουλάχιστον στο μέλλον, ειδικά σε αναμετρήσεις που έχουν τέτοια σημασία, ας είναι πιο προσεκτικοί οι διαιτητές, οι επόπτες και οι χειριστές από τις κάμερες και το Video Check. Είναι ανεπίτρεπτο να μην έχουν αυτή τη φάση ή αντίστοιχες. Όσοι είναι απέξω και δεν το καταλαβαίνουν, δεν ξέρουν πώς ένα λάθος μπορεί να αλλάξει την ψυχολογία όσων είναι μέσα στο τάραφλεξ. Ειδικότερα στο γυναικείο βόλεϊ. Κάτι που συνέβη και το βράδυ της Πέμπτης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button