ΒΟΛΕΪΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δεν αξίζει ένα άδοξο φινάλε!

Με την πλάτη στον… τοίχο πλέον ο Ολυμπιακός στη σειρά με τον Φοίνικα. Την Πέμπτη «παίζεται» όλη η χρονιά.

Αλλιώς τα περίμεναν στον Ολυμπιακό κι αλλιώς εξελίχθηκαν τα πράγματα, στην εκκίνηση της ημιτελικής φάσης της Volley League. Η ήττα, αλλά κυρίως η εμφάνιση, στο πρώτο ματς με τον Φοίνικα Σύρου, ήταν αυτό που προβληματίζει περισσότερο! Για μια ομάδα που στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν έχει παίξει βόλεϊ υψηλού επιπέδου, να ηττηθεί με αυτό τον τρόπο δεν της αρμόζει! Κυρίως γιατί όλοι έχουν δει τι μπορεί να πετύχει αυτός ο Ολυμπιακός.
Φαίνεται ξεκάθαρα πως η μεγάλη αποχή από την αγωνιστική δράση έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τους «ερυθρόλευκους». Όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και πνευματικά. Φάνηκε, στο πρώτο ματς με τον Φοίνικα Σύρου, πώς δεν υπήρχε καθαρό μυαλό. Κακή εκκίνηση, πολλά λάθη, χαμένες εύκολες φάσεις και μπαλιές, μα πάνω απ’ όλα έλλειψη καθαρού μυαλού στα κρίσιμα σημεία των σετ.
Δεν επιτρέπεται σε αυτό το επίπεδο, να χαθεί ένα σετ όπως το τέταρτο, μέσα από τα… χέρια τους, την ώρα που θα μπορούσαν να τελειώσουν με ψυχραιμία το σετ και το ματς. Επιπλέον, να ξεκινούν νωθρά το πέμπτο σετ, να «κυνηγούν» το σκορ και να επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη και τελικά να ξεκινούν τα ημιτελικά με ήττα!
Και τώρα τί; Τελικός δίχως αύριο την Πέμπτη! Ένα ματς, μια χρονιά! Αλλιώς, αν δεν έρθει η νίκη, άδοξο φινάλε στην σεζόν! Και τι θα μείνει τότε; Μια απογοήτευση! Γιατί αυτή ομάδα έχει δυνατότητες για να πετύχει πολλά πράγματα. Θα ήταν κρίμα να κλείσει η χρονιά χωρίς ο Ολυμπιακός να έχει κατακτήσει έναν τίτλο! Με την πορεία του, ειδικά στο πρωτάθλημα, είχε αποδείξει πώς είναι η καλύτερη εντός συνόρων.
Στο δεύτερο ματς, το απόγευμα της Πέμπτης, δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα! Νίκη και μόνο νίκη! Για να οδηγηθεί σειρά σε τρίτο ματς, σε έναν ακόμα τελικό! Τον «τελικό» των ημιτελικών. Τί χρειάζεται να κάνει ο Ολυμπιακός; Να παίξει ως Ολυμπιακός! Αυτό και μόνο αυτό αρκεί…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button