ΔΙΑΦΟΡΑΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ

Άρωμα Κούπας!

Με φόντο τον τίτλο του 58ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κολύμβησης πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα η καθιερωμένη εκπομπή του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού στο Κανάλι 1 του Πειραιά. 

Η οικογένεια του Ολυμπιακού γιόρτασε την κατάκτηης ενός ακόμη πρωταθλήματος, αυτό της κολύμβησης

Οι «ερυθρόλευκοι» επιβεβαίωσαν την ξεκάθαρη ανωτερότητά τους και την αυτοκρατορία, που έχουν χτίσει στο συγκεκριμένο άθλημα στο πέρασμα των πέντε τελευταίων δεκαετιών

Λίγες μόλις ώρες μετά το νέο ερυθρόλευκο θρίαμβο ο προπονητής της κολυμβητικής ομάδας, Νίκος Γέμελος φιλοξενήθηκε από τη «Μεγάλη μου αγάπη» όπως επίσης και ο team manager της ομάδας βόλεϊ γυναικών, Νίκος Κατσιούρας. Αναφέρθηκαν στις επιτυχίες των δύο τμημάτων, στα στοιχεία που ξεχωρίζουν τον Ολυμπιακό από τους άλλους συλλόγους αλλά και στην αδιάκοπη στήριξη που παρέχουν στον Ερασιτέχνη τα μέλη του και οι κάτοιχοι της κάρτας φιλάθλου.

 

Νίκος Γέμελος: «Τα πρωταθλήματα είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και της στήριξης από τα μέλη μας»

Ο αρχιπροπονητής του τμήματος κολύμβησης και αρχιτέκτονας ενός ακόμη τίτλου, Νίκος Γέμελος στις δηλώσεις που παραχώρησε, αναφέρθηκε στην σκληρή κι επίπονη δουλειά των αθλητών του:

«Πρωταθλητής στην κολύμβηση είναι αυτός που παίρνει την πρώτη θέση στη γενική βαθμολογία. Υπάρχουν και οι δύο υποκατηγορίες, των ανδρών και των γυναικών, οι οποίες δίνουν κίνητρο στους αντιπάλους μας να κοντράρουν τον Ολυμπιακό. Σε αυτές τις υποκατηγορίες είχαμε δυνατές μάχες. Στους άνδρες με τον Εθνικό και στις γυναίκες με την Αργυρούπολη. Οι κολυμβητές και οι κολυμβήτριές μας έκαναν υπερπροσπάθεια και τελικώς βγήκαμε πρώτοι παντού. Θέλουμε να έχουμε δυνατούς αντιπάλους όπως π.χ. είναι ο Εθνικός γιατί με αυτό τον τρόπο κερδίζει το άθλημα».

Πρέπει να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους κολυμβητές και τις κολυμβήτριές μας που παρουσιάζονται πάντα διψασμένοι για νέους τίτλους με τον Ολυμπιακό, αλλά και τους συνεργάτες μου στο τεχνικό επιτελείο. Θα ήταν μεγάλη παράλειψη, εκτός από τη Διοίκηση, να μην ευχαριστήσουμε τον έφορό μας, Γιώργο Παπαδόπουλο και τον team manager, Σπύρο Μπιτσάκη που είναι συνεχώς δίπλα στην ομάδα. Φροντίζουν να επιλύεται άμεσα οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να παρουσιαστεί εκτός πισίνας».

«Μόνο μέσα από την πίεση που μας ασκούν, αγωνιστικά, οι άλλοι σύλλογοι γίνονται καλύτεροι οι κολυμβητές του Ολυμπιακού. Γενικότερα, σχεδόν σε όλα τα αθλήματα όλοι κυνηγούν να φτάσουν τον Ολυμπιακό. Όμως, πρέπει να υπάρξει διάρκεια. Θέλουμε να έχουμε μία διαρκή πίεση από τα άλλα σωματεία. Μόνο έτσι μπορούμε να πετύχουμε αυτό που θέλουμε, δηλαδή, καλύτερες επιδόσεις στα ατομικά και περισσότερο κόσμο στα γήπεδα στα ομαδικά μας αθλήματα. Οσον αφορά ειδικότερα την κολύμβηση, υπάρχουν σύλλογοι που καταβάλλουν προσπάθειες για ένα ή δύο χρόνια. Επενδύουν κάποια χρήματα και μετά τέλος. Για να υπάρξει επιτυχία χρειάζεται μία συνέχεια. Ο Ολυμπιακός το κάνει αυτό πάρα πολλά χρόνια. Δεκαετίες ολόκληρες. Φανταστείτε πόσο κόπο, μόχθο και οικονομικές θυσίες κρύβουν όλες αυτές οι επιτυχίες του συλλόγου μας».

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχουν μυστικά της επιτυχίας, ο Νίκος Γέμελος υπήρξε ξεκάθαρος:

«Στον Ολυμπιακό δεν υπάρχουν μυστικά. Όλα είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς αλλά και του οικογενειακού κλίματος που επικρατεί στο σύλλογο. Δεν υπάρχουν διακρίσεις μεταξύ των ομάδων και των τμημάτων. Οπου μπορεί ο ένας βοηθά τον άλλο. Λαμβάνουμε τη σκυτάλη από τη Διοίκηση και ο ένας «πωρώνει» και «ανεβάζει» τον άλλο. Οι επιτυχίες του βόλεϊ ή του πόλο έδωσαν περισσότερα κίνητρα και σε εμάς στο κολυμβητικό. Ολο αυτό αποτελεί μία αλυσίδα που οδηγεί στην επιτυχία.

«Κάθε πρωτάθλημα που κατακτούμε το πανηγυρίζουμε θερμά. Χθες, περιμέναμε πως και πώς να ολοκληρωθούν οι απονομές για να βουτήξουμε και οι προπονητές στην πισίνα μαζί με τους πρωταθλητές μας, καθώς έκανε αφόρητη ζέση αφού δεν λειτουργούσαν τα κλιματιστικά του ΟΑΚΑ (γελά). Το πανηγυρίσαμε με την ψυχή μας και τον 58ο τίτλο μας στην Κολύμβηση.

Στο Παγκόσμιου Υγρού Στίβου της Βουδαπέστης ο Ολυμπιακός θα εκπροσωπηθεί από 7 κολυμβητές μεταξύ των οποίων έχουμε δύο παρθενικές εμφανίσεις από τον Δημήτρη Νέγρη και την Ηλέκρα Λεμπλ».

 

Στη συνέχεια ο Νίκος Γέμελος στάθηκε στην έλλειψη ιδιόκτητου κολυμβητηρίου:

«Το διαχρονικό πρόβλημα των αθλημάτων υγρού στίβου του Ολυμπιακού είναι η έλλειψη ιδιόκτητου κολυμβητηρίου. Καλώς ή κακώς εμείς δεν μπορούμε να προπονηθούμε ούτε στον δρόμο, ούτε σε ένα οποιοδήποτε κλειστό. Χρειαζόμαστε δεξαμενή με νερό, δηλαδή πισίνα. Οπότε, με το που φεύγουν οι μικροί μας αθλητές από την εκμάθηση της μικρής πισίνας και μέχρι να περάσουν στη μεγάλη πισίνα, βαλτώνουμε. Βαλτώνουμε γιατί σε τέσσερις διαδρομές που έχουμε στη διάθεσή μας θα πρέπει να προπονηθούν όλοι οι αθλητές μας. Για περίπου τρεισήμισι ώρες την ημέρα δεκάδες αθλητές συνωστίζονται σε μόλις τέσσερις διαδρομές!!!
Πιστεύω, πως πρέπει να αποκτήσουμε το σπίτι μας, όπως το ίδιο πρέπει να συμβεί και με το βόλεϊ, το μπάσκετ γυναικών και το χάντμπολ που θα είναι το νέο μας μέλος. Να έχουμε όλοι το δικό μας χώρο. Και θα ήταν όμορφο να είμαστε όλοι μαζί. Δίπλα – δίπλα εάν είναι δυνατόν».

Σε σχέση με τα ομαδικά αθλήματα του συλλόγου μας δεν έχουμε τόσο μεγάλη επαφή με τους φιλάθλους μας. Βεβαίως, στους σημαντικούς αγώνες τα κολυμβητήρια είναι γεμάτα καθώς συμμετέχουν πολλοί αθλητές. Ένας συγγενής να έρθει από κάθε κολυμβητή επιτυγχάνεται η πληρότητα στην κερκίδα. Εύχομαι κάποτε να γίνει όπως και στο εξωτερικό και οι αθλητές των ατομικών σπορ να έχουν εξίσου μεγάλη αναγνωσιμότητα με τους αντίστοιχους των ομαδικών.

Εάν δεν υπήρχε η στήριξη από τους φιλάθλους μας δεν θα υπήρχε ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός. Η ανανέωση της συνδρομής μέλους και η κάρτα φιλάθλου αποτελούν την πνοή για όλους όσοι είμαστε στα τμήματα και τις ομάδες του συλλόγου. Εχουν τεράστια συμβολή στις κούπες, στα πρωταθλήματα και τις διακρίσεις μας. Χαιρόμαστε που αυτή η στήριξη συνεχίζεται αδιάκοπα. Αυτή η μικρή συνδρομή του κάθε μέλους και του κάθε φιλάθλου μας είναι τεράστια βοήθεια για κάθε αθλητή του Ολυμπιακού».

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button