ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Απομακρύνεται το καθολικό lockdown, αλλαγές στο 13033

Απαγόρευση διαδημοτικών μετακινήσεων και επιστροφή της απαγόρευση κυκλοφορίας στις 21:00 και τα Σαββατοκύριακα. Στις 18:00 οι ανακοινώσεις του Χαρδαλιά.

Η κυβέρνηση έχει πάρει απόφαση να μην προχωρήσει σε καθολικό lockdown ενώ τα όποια μέτρα αποφασιστούν θα ισχύσουν από αύριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα dikaiologitika.gr, κλειδώνουν οι αλλαγές στο 13033 και τον κωδικό 6 καθώς δεν θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις. Τις αλλαγές αυτές είχε προαναγγείλει νωρίτερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη τονίζοντας ότι «εξετάζεται το ενδεχόμενο ο κωδικός 6 να αφορά αποκλειστικά μετακινήσεις με τα πόδια και όχι με ΙΧ».

Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση βάζει φρένο στις διαδημοτικές μετακινήσεις καθώς, ειδικά τα Σαββατοκύριακα, πολλοί Αθηναίοι και μη, στέλνοντας τον κωδικό 6 μετακινούνταν προς φιλικά σπίτια και όχι για σωματική άσκηση.

Παράλληλα, αναμένεται να ανακοινωθούν και αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα επιστρέφει σε ώρες καθημερινής συνεπώς, η απαγόρευση θα ισχύει από το επόμενο Σαββατοκύριακο από τις 21:00 το βράδυ.

Παραμένουν κλειστά τα σχολεία στην Αττική και στις επιβαρυμένες περιοχές της χώρας. Στόχος της κυβέρνησης είναι τις επόμενες εβδομάδες να ανοίξουν τα σχολεία, με προτεραιότητα τη Γ’ Λυκείου για να ξεκινήσουν τα δια ζώσης μαθήματα και να κλείσουν τρύπες που δημιουργήθηκαν από την πολύμηνη τηλεκπαίδευση.

Το απόγευμα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, θα παρουσιάσει το σχέδιο ενίσχυσης του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button