Χωρίς κατηγορία

Αντανακλαστικά Spiderman η ΚΕΔ

Φοβερά αντανακλαστικά είχε η ΚΕΔ, και πρέπει να το ομολογήσουμε, εκδίδοντας ανακοίνωση για το VAR  και την πρώτη αγωνιστική ,με βάση όμως της ανακοίνωσης-“απολογίας” το ματς Ολυμπιακός -Αστέρας   τονίζοντας πως  υπήρξε τεχνικό  πρόβλημα,απο ποιον άραγε, στο VAR  που υπήρχε στο “Καραϊσκάκης”. Γράφει ο Redistas.

Είναι απορίας άξιο τη στιγμή που έχει βγάλει η Nova ανακοίνωση αλλά και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού το απολογητικό του πράγματος απο τον Περέιρα και τους λοιπούς “συγγενείς”.

Λες και στη Λαμία, το “Βικελίδης” αλλά και στη Νέα Σμύρνη, δεν είχαμε θέματα.  Το “Καραϊσκακη”, όμως,  ήταν το πρόβλημα γιατί ήταν ο Ολυμπιακός. Και οι τυφλοί είδαν και βλέπουν τι  θέλουν να πετύχουν. Η ΚΕΔ πρέπει να έχει πολλά χρόνια να βγάλει τέτοια ανακοίνωση και να επιδείξει τέτοια γρήγορα αντανακλαστικά.  Και μάλιστα, πίσω απο την κουρτίνα, δικαιώνει όλους αυτούς που κάνουν λόγο για το πέναλτι. Ξεχνάνε το οφσάιντ αλλά και το φάουλ του Μπαράλες.

Με λίγα λόγια ,πρόβλημα είχαμε μόνο στο γήπεδο του Ολυμπιακού. Φοβερά πράγματα ζούμε.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΔ

Από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ανακοινώνονται τα ακόλουθα σχετικά με την εφαρμογή του Video Assistant Referee στους αγώνες της πρώτης αγωνιστικής ημέρας της Superleague 1.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ κ. Βίτορ Μέλο Περέιρα και τα μέλη της Επιτροπής θέλουν κατ΄αρχάς να εκφράσουν την ικανοποίησή τους που το Video Assistant Referee  ξεκίνησε να εφαρμόζεται στους αγώνες της Superleaugue 1. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα για τις απαιτήσεις ενός τόσο πολύπλοκου και εξειδικευμένου συστήματος και ξεπερνώντας πολλές δυσκολίες, οι διαιτητές έλαβαν τη σωστή εκπαίδευση και είναι έτοιμοι να το υποστηρίξουν. Η ΚΕΔ παραμένει σταθερή στη θέση της ότι το VAR θα βοηθήσει σημαντικά την ελληνική Διαιτησία και το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά δεν αποτελεί πανάκεια ούτε θα λύσει όλα τα προβλήματα. Επίσης, είναι λόγικό, σε ένα πρόγραμμα που μόλις εκκινεί, να υπάρχουν ορισμένες δυσλειτουργίες, ιδιαίτερα τεχνικής φύσεως.

Τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής διαιτησίας βρίσκονται στη διαδικασία συλλογής λεπτομερών στοιχείων για όλα τα θέματα που αφορούν στη λειτουργία του συστήματος την 1η αγωνιστική της Superleague 1. Η διαδικασία αυτή αφορά σε όλους τους αγώνες, συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα Ολυμπιακού-Αστέρα Τρίπολης στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου υπάρχει συγκεκριμένη φάση που έχει ήδη συζητηθεί στα ΜΜΕ. Αναφορικά με αυτό το περιστατικό, η ΚΕΔ είναι σε θέση να ξεκαθαρίσει ότι τόσο ο διαιτητής της αναμέτρησης, όσο και οι διαιτητές VAR και AVAR, δεν κατέστη δυνατόν, λόγω τεχνικής δυσλειτουργίας, να έχουν τις σωστές εικόνες, που θα τους βοηθούσαν στη λήψη της απόφασης. Μόλις η διαδικασία συλλογής στοιχείων ολοκληρωθεί, θα δοθούν στη δημοσιότητα όλες οι απαραίτητες λεπτομέρειες, τόσο για το παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης» και την επίμαχη φάση, όσο και για τους υπόλοιπους αγώνες.

Tags

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close