ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Αν δεν ντρέπεσαι για τον εαυτό σου κάπου-κάπου, δεν είσαι τίμιος»

Τα λόγια του Αμερικανού συγγραφέα και κατόχου Νόμπελ, Ουίλιαμ Φώκνερ και η ανακοίνωση-μνημείο της ΕΠΟ κατά του Ολυμπιακού.

Τα λόγια του Αμερικανού συγγραφέα και κατόχου Νόμπελ, Ουίλιαμ Φώκνερ και η ανακοίνωση-μνημείο της ΕΠΟ κατά του Ολυμπιακού.

Ο Αμερικανός συγγραφέας, Ουίλιαμ Φώκνερ,  που πήρε το Νόμπελ λογοτεχνίας το 1949 είχε πει μια φράση που έχει μείνει στην ιστορία και έχει τεράστια σημασία. «Αν δεν ντρέπεσαι για τον εαυτό σου κάπου-κάπου, δεν είσαι τίμιος». Μια φράση που στην ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα ταιριάζει γάντι.

Το μεσημέρι της Τετάρτης η ΕΠΟ εξέδωσε μια ακόμα ανακοίνωση κατά του Ολυμπιακού. Μάλλον δεν έχουν να κάνουν κάτι άλλο στην ομοσπονδία, γιατί οι ανακοινώσεις εις βάρος των Πρωταθλητών Ελλάδας είναι στο πρόγραμμα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Τους πειράζει πολύ, όπως φαίνεται, πού οι «ερυθρόλευκοι» ξεμπροστιάζουν την εξυγίανση και διαρκώς αναδεικνύουν τα κακώς κείμενά της! Τώρα το θέμα ήταν η αποστολή εξώδικου από την ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά της κόρης του Παναγιώτη Δημητρίου για τον ορισμό του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, αρχικά, στο γήπεδο της Ριζούπολης.

Η ανακοίνωση-μνημείο ολοκληρώνεται με τη φράση: «Συστήνουμε για πολλοστή φορά ψυχραιμία, στοιχειώδη σεβασμό στο Ποδόσφαιρο και όσους εργάζονται σε αυτό και επιτέλους ολίγη αυτοκριτική». Να το διαβάζεις αυτό σε ανακοίνωση της ομοσπονδίας πάει πολύ! Διότι πρωτίστως θα έπρεπε στην ίδια την ομοσπονδία να κάνουν αυτοκριτική. Πόσο δεν μάλλον όταν FIFA-UEFA ήταν κάθετα αντίθετες και με τον ορισμό του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας στη Ριζούπολη, αλλά και εν συνεχεία με τον ορισμό του για την 30ή Αυγούστου, αλλά οι παράγοντες της Εκτελεστικής Επιτροπής έκαναν τα δικά τους.

Αναλυτικά η σημερινή ανακοίνωση της ΕΠΟ, που σίγουρα θα μείνει στην ιστορία: «Νέα ήθη στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο! Με ιδιαίτερη έκπληξη η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ενημερώθηκε για την άνευ προηγουμένου πρωτοβουλία της ΠΑΕ Ολυμπιακός να αποστείλει εξώδικο εις βάρος υπαλλήλου της, υπογεγραμμένο μάλιστα από μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας.

Πρόκειται για μια ανεξήγητη ενέργεια, προφανώς σε συνέχεια της πρόσφατης στοχευμένης και απολύτως ανοίκειας επίθεσης που εξαπέλυσαν συγκεκριμένα ΜΜΕ κατά της ιδίας υπαλλήλου, αλλά και της συνεχούς πίεσης που επιχειρεί να ασκήσει η ΠΑΕ Ολυμπιακός, στο εσωτερικό και το εξωτερικό, προκειμένου να χειραγωγήσει τις διαδικασίες και τις αποφάσεις στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο.

Η Ε.Π.Ο. διευκρινίζει ότι οι εργαζόμενοι στην Ομοσπονδία πράττουν με βάση το αντικείμενο των τμημάτων στα οποία έχουν τοποθετηθεί, τις αρμοδιότητές τους και τις εντολές που λαμβάνουν από τη Διοίκηση. Η δε επαγγελματική τους επίδοση κρίνεται καθημερινά και πολυεπίπεδα.

Οφείλει δε, επιπροσθέτως, η ΠΑΕ Ολυμπιακός να γνωρίζει ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος είναι μέλος ομάδας υπαλλήλων που επιφορτίστηκε να προετοιμάσει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και έχει να επιδείξει, επί σειρά ετών, την άψογη διοργάνωση αναρίθμητων αγώνων διεθνών διοργανώσεων και οργανωτικής ευθύνης των διεθνών ποδοσφαιρικών αρχών, που ελέγχουν καθημερινά τις ικανότητες και γνώσεις τους στο εν λόγω αντικείμενο.

Τούτου δοθέντος, κάθε προσπάθεια εμπλοκής ή εργαλειοποίησης των εργαζομένων στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στα καθημερινά «παιχνίδια εξουσίας» που εξυφαίνονται συγκεκριμένα κέντρα είναι ανεπίτρεπτη, απαράδεκτη και καταδικαστέα. Καθίσταται δε και αήθης όταν εντάσσεται στο πλαίσιο της συστηματικής τους προσπάθειας να πληγεί η Ομοσπονδία.

Συστήνουμε για πολλοστή φορά ψυχραιμία, στοιχειώδη σεβασμό στο Ποδόσφαιρο και όσους εργάζονται σε αυτό και επιτέλους ολίγη αυτοκριτική».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button