ΒΟΛΕΪΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΜΠΑΣΚΕΤΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΠΟΛΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΧΑΝΤΜΠΟΛ

Ακτίδα… φωτός για τον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό!

Η ΚΥΑ που εκδόθηκε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής δεν βάζει «λουκέτο» στα αθλήματα, αλλά επιτρέπει τη συνέχειά του.

Η μεγάλη πίεση που υπήρξε από την αθλητική κοινότητα, μετά το «λουκέτο» που πήγε να βάλει η Κυβέρνηση, άλλαξε τα δεδομένα και την κατάσταση. Η νέα ΚΥΑ (σ.σ.: Κοινή Υπουργική Απόφαση) που εκδόθηκε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής δίνει μια ελπίδα για τον ελληνικό και ειδικά τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Αρχικά στην ενημέρωση που υπήρξε προ λίγων 24ωρων από τον Νίκο Χαρδαλιά, πλην Super League 1, Super League 2, Basket League και Volley League Ανδρών, σε όλα τα υπόλοιπα αθλήματα έμπαινε «λουκέτο». Μια απόφαση που είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση σε όλους τους ανθρώπους του αθλητισμού.

Οι αντιδράσεις που είχαν υπάρξει, διαφοροποίησαν το κυβερνητικό πλάνο. Ο Λευτέρης Αυγενάκης έκανε ό,τι μπορούσε από την πλευρά του για να αλλάξει η κατάσταση, όπως και έγινε τελικά. Η ΚΥΑ που εκδόθηκε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής επιτρέπει τη διεξαγωγή αγώνων και προπονήσεων για όλα τα ομαδικά αθλήματα. Κάτι που σηματοδοτεί την επανεκκίνηση όλων των πρωταθλημάτων σε ό,τι αφορά την πρώτη τους κατηγορία, αλλά παράλληλα η Football League και η Γ’ Εθνική στο ποδόσφαιρο, το ποδόσφαιρο Σάλας, η Α’ Εθνική Γυναικών στο ποδόσφαιρο, όπως και η Α2 Ανδρών στο μπάσκετ.

Αναλυτικά το κομμάτι της ΚΥΑ (σ.σ.: Κοινή Υπουργική Απόφαση) που αφορά το κομμάτι του αθλητισμού:

«ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ Εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων ως προς τους εσωτερικούς τους χώρους και ως προς τους χώρους ομαδικής άθλησης,
με ΕΞΑΙΡΕΣΗ:

α) τις εγκαταστάσεις όπου διενεργούνται προπονήσεις και αγώνες ομάδων Superleague Ι και Superleague ΙΙ, Α’ κατηγορίας καλαθοσφαίρισης (Basket league), Α1 κατηγορίας καλαθοσφαίρισης γυναικών, Α’ κατηγορίας πετοσφαίρισης (Volleyleague ανδρών και γυναικών), Α1 κατηγορίας υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών και Α1 κατηγορίας χειροσφαίρισης ανδρών και γυναικών,

β) τις εγκαταστάσεις όπου διενεργούνται προπονήσεις ομάδων ποδοσφαίρου ανδρών της Football league, ποδοσφαίρου γυναικών Α’ εθνικής, ποδοσφαίρου σάλας ανδρών Α’ εθνικής, ποδοσφαίρου ανδρών Γ’ εθνικής και στο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης Α2 ανδρών, γ) τις εγκαταστάσεις όπου προπονούνται αθλητές που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες, δ) τους προπονητές που παρέχουν υπηρεσίες σε ατομικά αθλήματα/ΚΑΔ 93.11.

33.Δραστηριότητες αθλητικών ομίλων, με εξαίρεση τους αθλητικούς ομίλους που συμμετέχουν στην Superleague Ι και Superleague ΙΙ, στην κατηγορία ποδοσφαίρου ανδρών της Football league, στην Α’ κατηγορία καλαθοσφαίρισης (Basket league) στην Α1 κατηγορία καλαθοσφαίρισης γυναικών, στην Α’ κατηγορία πετοσφαίρισης (Volleyleague ανδρών και γυναικών), στην Α1 κατηγορία υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών και στην Α1 κατηγορία χειροσφαίρισης ανδρών και γυναικών, καθώς και σε Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες/ΚΑΔ 93.12».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button