Κώστας ΠαλαιολόγοςΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Θρύλος της Ευρώπης το ξανάκανε για τρίτη φορά! [Videos]

Μετά τις Αναντολού Εφές και Μονακό, φέτος ήταν η σειρά της Φενέρμπαχτσε να βιώσει το «σπάσιμο» της έδρας της μετά από «διπλό» στο ΣΕΦ σε προημιτελικούς της Ευρωλίγκα.

 

Γράφει ο Κώστας Παλαιολόγος

Ο Θρύλος βροντοφώναξε ότι είναι η ομάδα για τα ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ ματς!
Στην δική του Πόλη δεν θα μπορούσε παρά να κάνει αυτό που έπρεπε! Με μεγάλο πρωταγωνιστή, τοπ σκόρερ, αλλά και άνθρωπο της τελευταίας στιγμής τον Κώστα Σλούκα άφησε … σύξυλους τους χιλιάδες οπαδούς της Φενέρμπαχτσε, που είχαν πιστέψει ότι βρίσκονταν με το ένα πόδι στο Final-4 του Κάουνας μετά την νίκη τους στον δεύτερο προημιτελικό του ΣΕΦ με 78-82!
Μα πάνω απ’ όλα ο Θρύλος του Γιώργου Μπαρτζώκα απέδειξε περίτρανα ότι ξέρει όσο καμία άλλη ευρωπαϊκή ομάδα τα τελευταία χρόνια να διαχειρίζεται τα παιχνίδια των ειδικών καταστάσεων, Αυτά της μίας ανάσας, τις αναμετρήσεις, που κρίνονται από τις λεπτομέρειες!
Αλλά δεν ήταν μέχρι εδώ. Έχει και άλλο. Και έχει αρκετό, όπως φαίνεται. Η ομάδα αυτά κατάφερε να νικήσει μέσα στην Πόλη, όπως… αναμενόταν.
Για όσους δεν το έχουν προσέξει, αυτή είναι η τρίτη φορά μέσα σε διάστημα έξι ετών (!), όπου ο Ολυμπιακός κάνει break στο break των αντιπάλων του ανακτώντας το πλεονέκτημα έδρας.
Είχαν προηγηθεί τα .. σπασίματα έδρας κόντρα σε Αναντολού Εφές (2017) και Μονακό (2022), που τελικά και οδήγησαν σε προκρίσεις στα Final-4 της Κωνσταντινούπολης και του Βελιγραδίου αντίστοιχα

Ας πάμε να τα θυμηθούμε ένα προς ένα, αφού πρώτα απολαύσουμε ξανα και ξανά το χθεσινό ΕΠΟΣ

 

 

 

 

Το break στο break επί της Αναντολού Εφές το 2017!

Η πρώτη φορά ήταν τον Απρίλιο του 2017 στην συναρπαστική σειρά απέναντι στην Αναντολού Εφές. Το ακλόνητο φαβορί ήταν ο Ολυμπιακός, όμως η Εφές δεν θα παρέδιδε εύκολα τα “όπλα”, όπως και έγινε. Η ομάδα του κόουτς Περάσοβιτς μπορεί να ηττήθηκε εύκολα στο πρώτο ματς, όμως στο δεύτερο έκανε το … «break» με 71-73 κι έβαλε στα … σχοινιά τον Ολυμπιακό που φαινόταν «ζαλισμένος». Μάλιστα έπειτα από το 2-1 των Τούρκων, οι «ερυθρόλευκοι” ήταν έτοιμοι να καταρρεύσουν, παρόλα αυτά βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να πραγματοποιήσουν το … ιστορικό come back στην σειρά. Αρχικά νίκησαν την Εφές στην Τουρκία για το 2-2 με 62-74 έχοντας σε τρομερή βραδιά τον αρχηγό τους Βασίλη Σπανούλη και εν συνεχεία ολοκλήρωσαν τον θρίαμβο στον Πειραιά με 87-78.

 

Η ανατροπή και η πρόκριση επί της Μονακό!

Για να φτάσουμε στη περυσινή μαγική και ονειρεμένη σεζόν. Ο Ολυμπιακός υποδεχόταν με πλεονέκτημα έδρας τη φιλόδοξη Μονακό και η πρεμιέρα της 20ης Απριλίου έδειξε πως είναι φαβορί. Παρότι η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα σκόραρε μόλις οκτώ πόντους στην πρώτη περίοδο (σκορ 8-15), είχε ισορροπία στην επίθεση, με πέντε παίκτες με διψήφια παραγωγικότητα (ΜακΚίσικ, Πρίντεζης από 12π., Ουόκαπ 11, Σλούκας, Βεζένκοφ από 10), κράτησε τον Μάικ Τζέιμς στους 10π. και τον Ντουέιν Μπέικον στους 2π., πέτυχε εύκολα (71-54) το 1-0, αλλά… Οι Γάλλοι απάντησαν “εκκωφαντικά” και δύο μέρες μετά έκλεψαν το αβαντάζ έδρας, διαλύοντας τους Πειραιώτες στο ΣΕΦ με 96-72!!!

Το σοκ, πάντως, δεν αποδείχθηκε μεγάλο για την ελληνική ομάδα. Οι “κόκκινοι” ταξίδεψαν στη Γαλλία και έχοντας σε μεγάλη μέρα την τριάδα των Σλούκα (21π.), Βεζένκοφ (17π.), Ουόκαπ (13π., 6ασ.), επιβλήθηκαν στο Game 3 με 87-83 και ανέκτησαν το πλεονέκτημα, φτάνοντας ένα βήμα από το φάιναλ φορ του Βελιγραδίου. Αυτό το βήμα δεν έγινε στον 4ο αγώνα, καθώς υπό το βλέμμα του Κέβιν Ντουράντ, που βρέθηκε στις εξέδρες για να παρακολουθήσει τον καλό φίλο του, Μάικ Τζέιμς, ο Σλούκας αστόχησε στο νικητήριο σουτ και η Μονακό νίκησε με 78-77, για το 2-2.

Όλα θα κρίνονταν στο καθοριστικό Game 5, στο οποίο βρέθηκε και πάλι ο “KD”, αλλά και η διάσημη ηθοποιός, Έμα Στόουν. Το πρώτο δεκάλεπτο έμοιαζε με τον 1ο αγώνα, καθώς η νευρικότητα κυριάρχησε και η Μονακό ήταν μπροστά με το “φτωχό” 13-11… Η συνέχεια ήταν διαφορετική. Χάρη στη σπουδαία βραδιά των ΜακΚίσικ (18π.), Ουόκαπ (17π.), Ντόρσεϊ (16π.), Σλούκα (15π.), ο Ολυμπιακός σημείωσε ένα επιμέρους 10-5 στο τελευταίο τρίλεπτο και επιβλήθηκε με 94-88, παίρνοντας τη μεγάλη πρόκριση, σε μία από τις κορυφαίες σειρές στην ιστορία της διοργάνωσης!

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button