ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Να κατακτήσω πολλούς τίτλους»

Την δική του απάντηση σε όσους τον αμφισβήτησαν έδωσε ο Ματιέ Βαλμπουενά. Ο Γάλλος αστέρας παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη σε ιστοσελίδα της πατρίδας του στην οποία υπογράμμισε τη δίψα του για να κατακτήσει τίτλους με τον Ολυμπιακό και να προσθέσει στο παλμαρέ του και άλλες διακρίσεις.

Αναλυτικά μίλησε:

Για το ξεκίνημα της σεζόν: «Είναι εξαιρετικό. Είχαμε πολλά ματς στα προκριματικά και πετύχαμε τον στόχο της πρόκρισης στους ομίλους. Είχαμε μια ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό και την ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά γενικά αρχίσαμε πολύ καλά τη σεζόν».

Για το γεγονός ότι έμεινε στον πάγκο στο Βελιγράδι: «Είχα μείνει εκτός στο ματς που είχε προηγηθεί, με την Λαμία, λόγω μιας ενόχλησης στον προσαγωγό και ο κόουτς δεν ήθελε να ρισκάρει, ήθελε να με προστατεύσει. Ήταν επιλογή του περισσότερο αυτό, παρά μία απόφαση τακτικής».

Για την άποψή του για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Δεν είναι εύκολο. Όπως και στην Τουρκία, δεν είναι εύκολο να παίζεις σε αυτές τις χώρες. Τον Ολυμπιακό τον περιμένουν παντού σε όλη την Ελλάδα και είναι δύσκολο να παίζεις σε μικρά γήπεδα. Υπάρχουν ντέρμπι με ένταση και δεν έχουμε παίξει ακόμη με τον ΠΑΟΚ ή την ΑΕΚ. Είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα που θα πρέπει να είσαι πάντα προσεκτικός. Ακόμη και στην έδρα μας, αν δεν σκοράρουμε γρήγορα, δεν είσαι ασφαλής και μπορείς να ισοφαριστείς. Θα πρέπει να είσαι σοβαρός πάντα».

Για την ατομική του παρουσία: «Είναι ωραία, έχω προσαρμοστεί καλά. Εδώ είναι όλα ευρωπαϊκά, μεσογειακά και μου θυμίζει τη Μασσαλία. Ήξερα πού θα έρθω, ήμουν σε επαφή με τον Ζοσέ Ανιγκό από τον Οκτώβριο του 2018. Όσα μου είπε ταίριαζαν με την προσωπικότητά μου και όσα ήθελα σε αυτή την ηλικία: να απολαύσω το ποδόσφαιρο έχοντας φιλοδοξίες και βραχυπρόθεσμους στόχους. Ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία στην ηλικία μου, από άποψη ποιότητας υποδομών και συνθήκες ζωής. Όλα ήταν όπως έπρεπε για να υπογράψω».

Για το πάθος που υπάρχει στις ομάδες που παίζει: «Είναι ένα κίνητρο σε όλη την καριέρα μου, γιατί έχω πάθος με το ποδόσφαιρο και τα μεγάλα ματς. Γι’ αυτό και ανέλαβα αυτή την πρόκληση και πήγα στον Ολυμπιακό και τα πράγματα πάνε καλά. Με βοήθησαν ο Μοντέστο και ο Καρεμπέ, που είναι συμπατριώτες μου και βρίσκονται στην ομάδα. Και από στατιστικής άποψης τα πάω καλά, έχω οκτώ ασίστ και τέσσερα γκολ σε δώδεκα ματς».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button