ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τα μπασκετικά δεδομένα

Η επόμενη ημέρα  του Μπασκετικού Ολυμπιακού αρχίζει να βρίσκεται προ των πυλών.  Ενας κύκλος έκλεισε, ένας άλλος ανοίγει και οι εξελίξεις τρέχουν.

Οπως και να το δει κανείς το πρώτο μέλημα των Αγγελόπουλων είναι ο προπονητής.  Το έχω ξαναγράψει ότι για μένα ο  πιο ιδανικός είναι ο Γιασικεβίτσιους. Ο καθένας, όμως, λέει και γράφει το μακρύ και το κοντό του. “Πέταξε το κασκόλ πρίν κάποια χρόνια”, “δεν γουστάρει τον Ολυμπιακό”, “Είναι Παναθηναϊκός” και άλλα..  Με λίγα λόγια,ελληνική ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΗ λογική.  Δηλαδή αν ο Ολυμπιακός κάνει πρόταση στον Γιασικεβίτσιους με καλά λεφτά  και του δώσει την ευκαιρία να “χτίσει” μία ομάδα για το μέλλον, ο Λιθουανός θα σκεφτεί το “πράσινο” παρελθόν του.  Ο παίκτης Γιασικεβίτσιους πάει..Τελείωσε…Τώρα μιλάμε για προπονητή..

Kαι όντως, ο Λιθουανός είναι αυτή τη στιγμή ότι καλύτερο υπάρχει. Και είναι απλό. Του δίνεις τα κλειδιά και κοιμάσαι ΗΣΥΧΟΣ.

Από κει και πέρα υπάρχουν οι Μπλατ και Μεσίνα.  Ο πρώτος περιμένει προτάσεις(ΤΣΣΚΑ κυρίως) και ο δεύτερος μετά το σημαντικό πέρασμα του από τους Σπέρς  επιστρέφει στην Ευρωπαική πραγματικότητα . Πολλοί λένε ότι ο Ιταλός είναι ξεπερασμένος, δεν ξέρω..Μπορεί. Αμφότεροι πάντως είναι ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ προσωπικότητες.  Αμφότεροι βέβαια θα θέλουν και υψηλό μπάτζετ και εδώ είναι το ερώτημα των 15.000.000 Ευρώ.  Γιατί κανείς από τους δύο δεν θα θελήσει να πάρει μέτριους ξένους.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 

Ο Σπανούλης “πατάει” 36 και ξέρει και ο ίδιος ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι το νούμερο 1 βιολί.  Μπορεί, όμως, με την παρουσία του να είναι X factor για την ομάδα.  Να παίζει ποιοτικά λεπτά και να προσφέρει. Για μένα θέλει δίπλα του ένα παίκτη τύπου Ντιλέινι γιατί όχι ακόμα και τον ίδιο τον Αμερικανό. Για τους δύο “Παπ” ,Παπανικολάου και Παπαπέτρου σαφέστατα και πρέπει να μείνουν. Ο πρώτος έχει δώσει και την ψυχή του για την ομάδα, είναι “Δεμένος” μαζί της και όταν επέστρεψε από το ΝΒΑ η επιλογή του ήταν ο Ολυμπιακός παρά τα χρήματα που έστρωσε ο Παναθηναϊκός. Πρέπει να μείνει και σίγουρα με αύξηση αποδοχών.

Για τον Παπαπέτρου έχουν γραφτεί πολλά. Νομίζω ότι το πρόβλημα του παίκτη είναι ο ρόλος που έχει στην ομάδα. Και αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει να ξεκαθαριστεί με τον όποιο προπονητή. Ο “Παπι” έχει προσφέρει πολλά και τέτοιοι παίκτες πρέπει να μένουν.  Και όχι να χαθούν πηγαίνοντας στον Παναθηναϊκό..

Σχετικά Άρθρα

Back to top button