Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Προκρίνεται από τον Ναό! (Videos)

Δύο προκρίσεις σε ισάριθμες περιπτώσεις σε φάση πλέι – οφ του Champions League έχει να επιδείξει ο Ολυμπιακός όταν δίνει το πρώτο ματς στην έδρα του.

 

 

Αποφασισμένοι να μπουν με το …μαχαίρι στα δόντια και να παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις για την πρόκριση απέναντι στην Ριέκα είναι άπαντες στον Ολυμπιακό!

Το αποτέλεσμα της κλήρωσης των πλέι–οφ του Champions League έφερε τους «ερυθρόλευκους» απέναντι σε μία από τις πιο στιβαρές ομάδες των Βαλκανίων, την Ριέκα.

Αυτή η παράμετρος, όμως, μάλλον πείσμωσε τους παίκτες του Μπέσνικ Χάσι, οι οποίοι φέρονται διατεθειμένοι να σταθούν αντάξιοι των περιστάσεων και να οδηγήσουν τον Θρύλο στην μαγική του επιστροφή στους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μετά το περυσινό …διάλειμμα.

Μάλιστα, οι πρωταθλητές Ελλάδας καλούνται να διευρύνουν μία εξαιρετική παράδοση, που έχουν δημιουργήσει στο πέρασμα της τελευταίας 20ετίας, όπου δίνουν σχεδόν …ανελλιπώς το παρών στην γιορτή της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης

Συγκεκριμένα, αυτή που τους θέλει να τσεκάρουν το εισιτήριο της πρόκρισης για τους ομίλους του Champions League, όποτε δίνουν το πρώτο παιχνίδι της φάσης των πλέι – οφ στην έδρα τους.

Τις δύο προηγούμενες φορές, όπου συνέβη κάτι ανάλογο, οι Πειραιώτες προκρίθηκαν στους ομίλους και είναι στο χέρι τους να … τριτώσουν το καλό.

 

Η πρόκριση επί της Μοζίρ

Η πρώτη φορά μας φέρνει την περίοδο 1997-98. Στον πρώτο προκριματικό της ιστορίας τους για το Champions League στις 13 Αυγούστου του 1997, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε στο ΟΑΚΑ την Μοζίρ από την Λευκορωσία. Μετά από ένα στείρο πρώτο μέρος, που βρήκε τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0 ο Θρύλος διαλύει με 5-0 τους Λευκορώσους , καθαρίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση από το πρώτο κιόλας παιχνίδι.

Ο Ανδρέας Νινιάδης άνοιξε το σκορ στο 59’, για να ακολουθήσουν δύο τέρματα του Σίνισα Γκόγκιτς (63’, 67’) για το 3-0. Ο Γρηγόρης Γεωργάτος στο 75’ και ο Αλέξης Αλεξανδρής στο 83’ διαμόρφωσαν το τελικό 5-0

Στον επαναληπτικό, που είχε αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα, ο Ολυμπιακός με τα τέρματα των Γιώργου Ανατολάκη (9’) και Ανδρέα Νινιάδη (53’) αναδείχθηκε ισόπαλος με 2-2

 

Ο διπλός θρίαμβος επί της Ανόρθωσης

Η δεύτερη φορά μας φέρνει στο ξεκίνημα της μαγικής κι ονειρεμένης σεζόν 1998-99, η οποία βρίσκει τον Ολυμπιακό να φιλοξενεί την Ανόρθωση για τα πλέι – οφ του Champions League και να κάνει την εκκίνησή του στο μαγικό ταξίδι μέχρι την πρόκρισή του στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία του!

Στις 12 Αυγούστου του 1998 ο Ολυμπιακός δυσκολεύεται να κάμψει με 2-1 στο ΟΑΚΑ την αντίσταση της «Κυρίας». Ο Στέλιςο Γιανανκόπουλος με κεφαλιά στο 12’ άνοιξε το σκορ, ενώ ο Λουτσιάνο με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ στο 33’ έγραψε το 2-0.
Οι Κύπριοι όμως θα μειώσουν το σκορ στο 65’ με τον Μιχαϊλοβιτς δίνοντας χαρακτήρα … ντέρμπι στην ρεβάνς.

Μάλιστα, ο τότε – Πρόεδρος του Ολυμπιακού Σωκράτης Κόκκαλης είχε προειδοποιήσει τους παίκτες του να μην … τολμήσουν να επιστρέψουν από το «Νησί της Αφροδίτης» χωρίς το εισιτήριο της πρόκρισης στις αποσκευές τους τους, διότι σε μία τέτοια περίπτωση θα κινδυνεύουν να γυρίσουν πίσω στον Πειραιά … κολυμπώντας

Στην ρεβάνς του «Α. Παπαδόπουλος» η Ανόρθωση προηγήθηκε 1-0 στο πρώτο μέρος με γκολ του Μιχαίλοβιτς στο 33’ παίρνοντας προβάδισμα πρόκρισης, ωστόσο στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός!

Με «οβίδα» του Γρηγόρη Γεωργάτου στο 47’ οι πρωταθλητές Ελλάδας ισοφάρισαν σε 1-1, για να έρθει ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς στοι 56΄με απίθανη ατομική ενέργεια να γράψει το 1-2.

Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν προσωρινά σε 2-2 με τον Κρισμάρεβιτς στο 80΄όμως ο Θρύλος με το δεύτερο όμορφο γκολ του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς στο 85’ ουσιαστικά «καθάρισε» την πρόκριση στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League.

Το τελικό 2-4 διαμόρφωσε ο Σίνισα Γκόγκιτς στο 92’

https://youtu.be/gEE63KS535U

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button