ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΠΟΛΟ

Κάποτε “γλυκιά”, φέτος “πικρή” η ισοπαλία…

Να τελικά πως αλλάζουν οι καιροί! Και όταν οι ισοπαλίες σου αφήνουν πικρή γεύση δεν μπορεί παρά να σημαίνει ότι κάνεις βήματα παραπάνω.

Ο Ολυμπιακός χθες το βράδυ αναδείχθηκε ισόπαλος με την Μπαρτσελονέτα στην έδρα της 7-7. Μία ισοπαλία που για όσους είδαν το παιχνίδι θα αντιλήφθηκαν με την λήξη το πόσο άδικη ήταν και τι κρίματα είπαμε. Όμως, αφότου πέρασε λίγη ώρα και τα πράγματα έγιναν πιο ξεκάθαρα, μπορούμε να αντιληφθούμε πόσο θετικό αποτέλεσμα ήταν, ασχέτως του τρόπου που ήρθε.

Πρόπερσι ο Ολυμπιακός στην έδρα της Μπαρτσελονέτα αναδείχθηκε ισόπαλος και μάλιστα με το ίδιο σκορ, αποσπώντας την στο “τσακ” που λέμε. Και φέτος στενοχωρηθήκαμε που από το 5-7 έγινε τελικά το 7-7. Τι σημαίνει αυτό; Πως ο πήχης έχει ανέβει πια για τα καλά στον νέο Ολυμπιακό και τούτο αποδεικνύεται μόνο και μόνο από το γεγονός πως πολλοί νέοι παίκτες σκόραραν, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι είναι έτοιμοι για όλα.

Όταν είσαι μία ομάδα που με μεγάλη συνέπεια συμμετέχεις στα Final 6 και τα Final 4 των μεγάλων ευρωπαϊκών διοργανώσεων, ο πρώτος στόχος είναι να παραμείνεις σε υψηλά επίπεδα και εκεί να κάνεις την υπέρβαση. Έτσι όπως έχει η κατάσταση φέτος στην κορυφαία διοργάνωση της LEN, την πρόκριση θα την δώσουν οι έδρες. Για αυτό λοιπόν το βασικό ζητούμενο είναι να διατηρηθεί “κάστρο” το Παπαστράτειο, κι από κει και πέρα, ότι μπορεί να πάρει ο Ολυμπιακός μακρυά από αυτό μόνο κέρδος θα είναι.

Επομένως, η ισοπαλία στην Μπαρτσελονέτα, ασχέτως, ξαναλέμε, από τον τρόπο που ήρθε ήταν “χρυσάφι”. Δεν θα περάσουν άλλες ομάδες, αν περάσουν, εύκολα από κει μέσα. Όμως από το Παπαστράτειο, που αποδεδειγμένα στις μεγάλες διοργανώσεις είναι στον “αέρα” δεν πρέπει να περάσει καμία.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button