ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Θα πρέπει να εμφανιστούμε καλύτεροι”

Στην παραδοχή πως αν ο Ολυμπιακός θέλει να προκριθεί στην επόμενη φάση θα πρέπει να δείξει ένα καλύτερο πρόσωπο και να καταδείξει την ποιότητα που διαθέτει προχώρησε ο Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού δεν έκρυψε πως έφυγε με μία περίεργη αίσθηση από τον αποψινό αγώνα, αφού τελικά ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε νικήσει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κόουτς:

“Γνωρίζαμε πως θα παίζαμε σε δύσκολο αντίπαλο που τηρεί κατα γράμμα τη στρατηγική του και την εφαρμόζει με επιτυχία. Σημερα ήταν πολύ καλή η Μπέτις στη κατοχή και τη κυκλοφορία είχε τον έλεγχο. Απέναντι όμως σε μία δυνατή ομάδα που δημιουργεί προβλήματα που δείχνει τη ποιότητά της, εμείς είχαμε τις ευκαιρίες ενώ εκείνοι δεν μας απείλησαν ιδιαίτερα. Το αποτέλεσμα ήταν ισορροπημένο με την έννοια ότι δεν δείξαμε τη ποιότητα που μπορούσαμε να δείξουμε, είχαμε να κάνουμε πολλά. Πιστεύω πως η Μπέτις πήρε τον έλεγχο όμως και εμείς φεύγουμε με μία περίεργη αίσθηση διότι θα μπορούσαμε και να είχαμε νικήσει”.

Τι σημαίνει το σημερινό αποτέλεσμα με βάση και την δύσκολη νίκη της Μίλαν απέναντι στην Ντουντελάνζ:

“Ποτέ δεν είπα πως τα παιχνίδια θα είναι εύκολα. Το ποδόσφαιρο το αγαπάμε γιατί μπορεί να συμβούν τα πάντα. Να νικήσει ο αδύνατος και να χάσει ο δυνατός. Η ποιότητά μας θα πρέπει να είναι ανώτερη αν θέλουμε να περάσουμε. Μικρή εμπειρεία οι παίκτες όπως Τσιμίκας, Καμαρά, Μεριά. Δεν υπάρχουν ευκολα παιχνίδια. Η Ντουντελάνζ δυσκόλεψε την Μίλαν. Οπότε πρέπει να είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι και να δείξουμε την ποιότητά μας”

Για τα “δύσκολα” που έβαλε η Μπέτις στον Ολυμπιακό:

“Δεν καταφέραμε να διαβάσουμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας. Ήταν διαφορετικό αυτό που είδαμε σήμερα. Όταν παίζεις με μία ομάδα που μπορεί να κυκλοφορήσει καλά την μπάλα, αναγκαστήκαμε να κάνουμε την αλλαγή για να προστατέψουμε την ομάδα να μείνει με 10 παίκτες. Στο δεύτερο καταφέραμε να βελτιωθούμε ως προς τη στρατηγική και να δημιουργήσουμε τις ευκαιρίες. Παρόλα αυτά όταν παίζεις απέναντι σε αντίπαλο που σε δυσκολεύει, τα μειονεκτήματα ανεξάρτητα από την πείρα που διαθέτείς μπορεί να φανούν”.

Αν θα ξαναδούμε το 4-3-3 και τον Φορτούνη στο κέντρο όπως αγωνίστηκε μετά την αλλαγή:

“Μπορεί να το ξαναδούμε μόνο αν δημιουργηθούν οι ανάγκες. Δεν θα επηρεάσει τον επιθετικό τρόπο προσέγγισης των αγώνων. Δεν θέλουμε να αλλάζουμε τα πλάνα μας. Σήμερα στην περίπτωση αυτή που αλλάξαμε τον Μπουχαλάκη, είδαμε τον Φορτούνη προς το κέντρο και προωθήθηκε ο Νάτχο. Είναι κινήσεις που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα και αν οι περιστάσεις το απαιτούν, τότε μπορεί να το ξαναδούμε”.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button