ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Βρήκαμε λύσεις σε άμυνα κι επίθεση!»

Στους τομείες που οδήγησαν τον Ολυμπιακό στο εμφατικό 84-54 επί του Άρη στάθηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. 

 

Κάθε λόγο να αισθάνετι ευτυχισμένος από την συνολική απόδοση των παικτών του στον πρώτο ημιτελικό των πλέι – οφ απέναντι στον Άρη, είχε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Ο τεχνικός των πρωταθλήτών Ελλάδας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της αναμέτρησης του ΣΕΦ, εστίασε στο γεγονός ότι οι παίκτες του προϊόντος του χρόνου έβρισκαν ρυθμό τόσο σε άμυνα, όσο και σε επίθεση, με άμεση συνέπεια να φτάοσυν με αυτοκρατορικό τρόπο σε αυτή την εμφατική νίκη:

«Μπήκαμε αρκετά συγκεντρωμένοι. Ξέρουμε πως ο Αρης είναι μία ποιοτική ομάδα. Το έδειξε στην αρχή, όταν μας δημιούργησε κάποια προβλήματα που ζητούσαν επίλυση. Σιγά σιγά βρήκαμε τις λύσεις τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Είναι σημαντικό πως η άμυνά μας ήταν πολύ καλή. Δεχθήκαμε 54 πόντους και 7 στην τρίτη περίοδο. Οι συνεργασίες στην επίθεση ήταν πολύ καλές. Αξίζαμε τη νίκη, η στατιστική δείχνει τι έγινε στο παιχνίδι. Είπα στους παίκτες πως αυτό είναι μόνο το 1-0. Στα playoffs μετρούν οι νίκες και όχι οι διαφορές. Ανοίξαμε το σκορ, αλλά περιμένουμε ένα πιο δύσκολο παιχνίδι στην Θεσσαλονίκη. Είναι σίγουρο πως ο Αρης θα αντιδράσει και πρέπει να είμαστε πνευματικά έτοιμοι. Ευχαριστούμε τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο. Αν και ήταν λίγος, μας βοήθησε».

Ερωτηθείς για την διάρκεια στην απόδοση ο «Σφαιρό» τόνισε: «Όποιος παίκτης έμπαινε μέσα ήταν απόλυτα συγκέντρωμένος κι έβγαζε ενέργεια. Το καλό είναι πως όσο κυλούσε το παιχνίδι η απόδοσή μας και η ενέργεια που βγάζαμε βελτιωνόταν».

Για τον τραυματισμό του Ιωάννη Παπαπέτρου: «Στην αρχή δεν ανησύχησα. ¨Οταν είδα να μας καλούν να μπούμε μέσα… ήταν δύσκολο. Τέλος καλό, όλα καλά.Δεν έχει κάτι σοβαρό ο Ιωάννης και θα είναι μαζί μας».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button