ΒΟΛΕΪΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ένας ήρεμος αρχιτέκτων μιας μεγάλης επιτυχίας

Σε έναν τεράστιο θρίαμβο όπως ήταν η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού CEV Challenge Cup υπάρχουν δύο ειδών ηρώων. Οι ήρωες και οι αφανείς ήρωες. Η εικόνα με την Κατερίνα Γιώτα, την Στέλλα Χριστοδούλου, τη Σάσκια Χίπε δακρυσμένες από συγκίνηση και υπερηφάνεια λίγα δευτερόλεπτα μετά το τέλος του τελικού αγώνα απέναντι στην Μπούρσα μένει στην μνήμη. “Οι ηρωίδες του Θρύλου” λες κι εσύ γεμάτος υπερηφάνεια.

Μετά τα “γκραν” πλάνα των κοριτσιών, η κάμερα του σκηνοθέτη πηγαίνει και κάπου αλλού. Σε έναν άνθρωπο ο οποίος αποτελεί σίγουρα τον κορυφαίο προπονητή και με την βούλα, που πέρασε ποτέ από το γυναικείο βόλεϊ του Ολυμπιακού. Και δεν είναι άλλος από τον Μπράνκο Κοβάτσεβιτς. Ο ήρεμος αρχιτέκτονας των μεγάλων θριάμβων. Η ηρεμία είναι αυτό που τον χαρακτηρίζει. Τόση δουλειά έριξε ο άνθρωπος από πέρσι και μπορούμε να πούμε με ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά πως ο ίδιος, ίσως και να χάρηκε ένα “τσακ” παραπάνω για αυτόν τον θρίαμβο. Ίσως γιατί η δουλειά του ήταν σε απόλυτα παράλληλη πορεία με αυτή που χάραξε ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός. “Βήμα – βήμα” προς την κορυφή.

Ο ήρεμος Μπράνκο ξεκίνησε από πέρσι το οικοδόμημά του. Με το γνωστό του απαράμιλλο στυλ. Δεν έχασε την ψυχραιμία του σχεδόν ποτέ. Κι αν χθες στον τελικό κάποια στιγμή “ξέφυγε” για μία απόφαση, μόλις τον ηρέμησαν οι παίκτριές του ζήτησε συγνώμη. Στην πραγματικότητα η “συγνώμη” δεν παίζει να ήταν προς τον διαιτητή (που στη συγκεκριμένη φάση είχε σφυρίξει “έδρα”), αλλά μάλλον προς τα κορίτσια της ομάδας. Αμέσως επανήλθε η ηρεμία και η προσήλωση στο στόχο.

Τα βήματα έγιναν όπως έπρεπε. Το οικοδόμημά του από πέρσι άρχισε να πετάει “πατώματα” και φέτος έφτασε την κορυφή! Με το στυλ που βαδίζει ο Ολυμπιακός. Και βρήκε τον άνθρωπο ο οποίος υλοποίησε αυτό το όνειρο! Τον ήρεμο Μπράνκο Κοβάτσεβιτς, το όνομα του οποίου από χθες προκαλεί ρίγη συγκίνησης σε όλους τους ερυθρόλευκους φιλάθλους.

Κόουτς, σε ευχαριστούμε από καρδιάς!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button