ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΠΟΛΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η βραδιά όπου οι κορίτσαροι του Θρύλου κατέκτησαν την Ευρώπη! [Videos]

Στις 25 Απριλίου του 2015 η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού υπέταξε με 10-9 την πανίσχυρη Σαμπαντέλ στον τελικό του «Παπαστράτειου» κι αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Με την κορυφαία διάκριση στην ιστορία της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού συνδέεται χρονικά η σημερινή ημερομηνία.
Συμπληρώνονται κιόλας εννιά χρόνια από την βραδιά, όπου τα φοβερά και τρομερά κορίτσια το Χάρη Παυλίδη ανάγκασαν ολόκληρη την Ευρώπη να υποκλιθεί στο ταλέντο και το μεγαλείο τους!
Τότε, όπου οι «ερυθρόλευκες» θριάμβευσαν της πανίσχυρης Σαμπαντέλ στο «Παπαστράτειο», έπειτα από ένα συγκλονιστικό τελικό με 10-9 κι αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία του τμήματος!

Με την αρχηγό Φιλιώ Μανωλιουδάκη να αναδεικνύεται η πιο καταλυτική παίκτρια του Ολυμπιακού και να πετυχαίνει τα δύο τελευταία και καθοριστικά τέρματα μετατρέποντας το μέχρι τότε 8-9 σε 10-9 υπέρ του Θρύλου!

Στα πρώτα 10-12 λεπτά η Σαμπαντέλ εκμεταλλεύθηκε το λογικό μέχρι ενός σημείο άγχος που βάραινε τις πολίστριες του Χάρη Παυλίδη και προηγήθηκε με 4-1, όμως η συνέχεια ανήκε στον Ολυμπιακό.

Ακολούθησε ένα εκπληκτικό 4-0, με την Σάουθερν να ηγείται στο σκοράρισμα, με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 5-4 και το «Παπαστράτειο» να … παίρνει φωτιά από τις εκδηλώσεις των οπαδών των πρωταθλητών Ελλάδας!
Με κύριο όπλο την πολύ πιεστική τους άμυνα, αλλά και τις ορθολογικές επιλογές στην επίθεση, οι «ερυθρόλευκες» προηγήθηκαν 8-6 με την ολοκλήρωση του τρίτου οκταλέπτου, με τις Μανωλιουδάκη, Μπιανκόνι, Αβραμίδου και Μαργαρίτα Πλευρίτου να προσφέρουν λύσεις στο σκοράρισμα.

Οι Ισπανίδες μπήκαν δυνατά στην τέταρτη περίοδο κι έφτασαν να προηγούνται 9-8, αλλά στο τέλος «μίλησε» η καρδιά και η έντονη προσωπικότητα της αρχηγού Φιλιώς Μανωλιουδάκη, η οποία με δύο συνεχόμενα τέρματα στο τελευταίο δίλεπτο από την περιφέρεια, χάρισε την Κούπα του Πρωταθλητή Ευρώπης στον Ολυμπιακό μέσα σε πανδαιμόνιο!

Οκτάλεπτα: 2-1, 2-2, 3-5, 2-2

Σαμπαντέλ: Εσπάρ 2, Τζούντιθ 3, Γκαρσία 1, Μοράλες 1, Παρέχα 2.

Ολυμπιακός: Σάουθερν 4, Μανωλιουδάκη 3, Μ. Πλευρίτου 1, Μπιανκόνι 1, Αβραμίδου 1.

Ας θυμηθούμε τις καλύτερες στιγμές εκείνου του αξέχαστου τελικού στο παρακάτω video

Σχετικά Άρθρα

Back to top button