ΒΟΛΕΪΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το… “καπέλο” που έγινε Κούπα, συγκίνηση, υπερηφάνεια

Η “ερυθρόλευκη” κουβέντα όλης της τελευταίας εβδομάδας κινήθηκε γύρω από τις ομάδες βόλεϊ του Ολυμπιακού που έδιναν τις μάχες τους στους τελικούς της CEV το ίδιο βράδυ για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου. Ένα στους άνδρες κι ένα στις γυναίκες.

Η όμορφη αυτή ιστορία όμως, δεν ξεκίνησε πριν από μία εβδομάδα. Αλλά εδώ και πάρα πολλά χρόνια με μία προσπάθεια που έγινε βήμα βήμα, σκαλί σκαλί προς την κορυφή και φυσικά χέρι – χέρι με τον κόσμο. Με μοναδικό στόχο να φτάσει ο Ολυμπιακός στην κορυφή. Ξεκίνησε σαν όνειρο, σαν φιλοδοξία, έκανε τα βηματάκια του προς τα κει, μετά έγινε φιλοδοξία, μετά στόχος, μετά έφτασε μία ανάσα από εκεί, κι επιτέλους έγινε πραγματικότητα! Το κατάφεραν τα κορίτσια του βόλεϊ, και οι άνδρες βάδισαν με σταθερά βήματα προς αυτή τη κατεύθυνση. Και στις δύο ομάδες αξίζουν τα ίδια “μπράβο” και τα ίδια “ζήτω” για την προσπάθειά τους.

Κάπου εδώ θα μπει ο κόσμος. Για την ακρίβεια απόψε τα κέρδη είναι διπλά γιατί θα μπει στην εξίσωση πιο πολύς κόσμος.

Στις αρχές της σεζόν, για να αγοράσει κάποιος το εισιτήριο διαρκείας του ποδοσφαίρου πρέπει πρώτα να ανανεώσει την κάρτα μέλους του. Ένα εγχείρημα που όταν ξεκίνησε δεν το ήξερε καμία ομάδα στην Ελλάδα. Και το έφερε ο Ολυμπιακός πρώτος στην χώρα μας δίνοντας την ομάδα στα χέρια του κόσμου. Στην δύναμή του που παραδοσιακά ήταν οι οπαδοί του. Τα χρήματα αυτά πηγαίνουν στον Ερασιτέχνη. Εκεί από όπου αρχίζουν τα πάντα. Στην συνέχεια ήρθε και η κάρτα φιλάθλου. Πολλοί δεν είδαν αυτή τη προσπάθεια με καλό μάτι, ή άλλοι πάλι τα έδιναν με “βαριά καρδιά” θεωρώντας το 10ευρω που έπρεπε να καταβληθεί, πάλι προς ενίσχυση του Ερασιτέχνη, πως ήταν ένα “καπέλο” προκειμένου να αγοράσει εισιτήριο και να δει κανείς ποδοσφαιρικό αγώνα ή αγώνα μπάσκετ. Δεν είναι. Πιστέψτε το!

Χρόνια ολόκληρα ο Ερασιτέχνης φρόντιζε να επιστρέφει στον κόσμο την στήριξη και την αγάπη αυτή, με τα τμήματα το ένα μετά το άλλο να τον γεμίζουν υπερηφάνεια. Τα βήματα που είπαμε περιλάμβαναν την επιστροφή στον θρόνο της Ελλάδας. Και έτσι έγινε. Όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού βρίσκονται εκεί και έχουν “στρογγυλοκαθίσει” κιόλας στο θρόνο. Αφού τα κεκτημένα διατηρήθηκαν, στόχος δεν μπορούσε παρά να είναι η Ευρώπη. Και σήμερα ήρθε η πιο τρανή απόδειξη του πόσο ΙΕΡΟ είναι αυτό το 10άρικο και αυτό το 50άρικο που πηγαίνει στον Ερασιτέχνη! Αυτή η ενίσχυση ήταν ένα ακόμη “χέρι” που σήκωσε το αποψινό τρόπαιο, ήταν ένα ακόμη “χέρι” που έσπρωξε την ομάδα βόλεϊ ανδρών προς τον τελικό, δηλαδή ακόμα πιο κοντά στην κορυφή, είναι ακόμα ένα “σπριντ” για την ομάδα πόλο που πάει για δύο τελικούς Ευρώπης, ανδρών και γυναικών και ούτω καθεξής.

Μπορούμε να πούμε με ακόμη μεγαλύτερη βεβαιότητα πως συνέβαλλαν τα μέγιστα στο να φτάσει στον Ευρωπαϊκό θρόνο η ομάδα γυναικών βόλεϊ και να κάνει το βήμα προς τα κει και η ομάδα ανδρών. Είπαμε. Βήμα βήμα γίνεται η δουλειά. Πέρσι τέτοια εποχή, το βόλεϊ γυναικών έφτασε στην πηγή αλλά δεν κατάφερε να πιει νερό χάνοντας τελικά από την Μπούρσασπορ. Μιλήσαμε και πέρσι για κέρδος. Μεγάλο κέρδος για την ομάδα που πήρε την ευρωπαϊκή εμπειρία. Και το απέδειξε φέτος κατανικώντας την ίδια ομάδα, στην ίδια έδρα και μάλιστα έχοντας χάσει και στο πρώτο ματς. Ψυχή, καρδιά χιλίων λεόντων! Το βόλεϊ ανδρών απόψε απέδειξε πως βαδίζει στα ίδια χνάρια!

Αυτό το “καπέλο” λοιπόν απόψε έγινε δάκρυα συγκίνησης και χαράς. Έγιναν φωνή υπερηφάνειας και ευτυχίας για την ομάδα βόλεϊ γυναικών και μεγάλη βεβαιότητα πως και η ομάδα ανδρών δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μία τέτοια ανάλογη πορεία. Εξάλλου, του χρόνου τέτοια εποχή μπορεί και να μιλάμε για τους νέους πρωταθλητές Ευρώπης που να είναι οι ερυθρόλευκοι. Αμφιβάλλει κανείς με αυτό που συμβαίνει; Ο ευρωπαϊκός τίτλος που χάθηκε απόψε, μπορεί να ορίζει τον πρωταθλητή Ευρώπης, αλλά μία σεζόν επιτυχημένη σαν αυτή που πέρασε για τα παιδιά του Μπενίτεθ, είναι ικανή να “φτιάξει” τον επόμενο πρωταθλητή Ευρώπης. Όπως έγινε και με τα κορίτσια ακριβώς πέρσι.

Για αυτό το λέμε, το φωνάζουμε και θα το φωνάζουμε συνέχεια. ΟΛΟΙ ΜΕΛΗ ΣΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΜΑΣ! Έχουν δώσει το παράδειγμα οι μεγάλοι ηγέτες του Ολυμπιακού Συνδέσμου Φιλάθλων Πειραιώς. Ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Μιχάλης Κουντούρης, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Βαγγέλης Μαρινάκης, οι Πρόεδροι της ΚΑΕ, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος. Και στο πλευρό τους όλοι εμείς. Ο απλός κόσμος. Ας δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο. Το αξίζει αυτός ο Σύλλογος. Το αξίζει ο κόσμος του, το αξίζουν οι αθλητές του. ΜΟΝΟ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ! Ενωμένα όλα τα τμήματα σηκώνουν τον Θρύλο μας ψηλότερα.

Ο κόσμος το κατάλαβε πάρα πολύ καλά πλέον κι αυτό φάνηκε από την φωτογραφία αυτή σήμερα στο Σ.Ε.Φ. Όλη η κερκίδα με τα μπλουζάκια, των οποίων τα έσοδα διατέθηκαν στον Ερασιτέχνη. Ο κόσμος δεν ξεχνά και επιβραβεύει. Το έπραξε, το πράττει και θα το πράττει ες αεί.

Μόνο υπερηφάνεια για τον Θρύλο και για τον κόσμο του. Του χρόνου ακόμα πιο δυνατοί και έρχονται κι άλλοι δύο ευρωπαϊκοί τελικοί στο πόλο ε; Μη ξεχνιόμαστε!

ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button