ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολυμπιακός: Είπε αντίο στην Κάντζι

Εξελίξεις στην ομάδα μπάσκετ του Θρύλου. Καθώς μια παίκτρια δεν θα συνεχίσει. Αλλά η δική της αποχώρηση είναι περισσότερα αποτέλεσμα των συνθηκών. Ολυμπιακός: Είπε αντίο στην Κάντζι.

Η απόφαση του Ολυμπιακού

Μετά και την ολοκλήρωση των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων του Ολυμπιακού, οι άνθρωποι της ομάδας κάθισαν στο τραπέζι. Διότι στο ρόστερ υπήρχαν τέσσερις ξένες. Επομένως βάσει των κανονισμών, αν θέλει ο προπονητής να αλλάξει τη μία, πρέπει να το κάνει για σειρά αγώνων. Κατά συνέπεια, κάτι εντελώς διαφορετικό από το ανδρικό μπάσκετ. Πιο συγκεκριμένα, εκεί οι ομάδες δηλώνουν στον ΕΣΑΚΕ ως επτά ξένους.

Αλλά πρέπει να δηλώνουν στο φύλλο αγώνα τους έξι! Όμως στο μπάσκετ Γυναικών ισχύουν άλλα. Ναι μεν μια ομάδα μπορεί να έχει περισσότερες από τρεις ξένες. Για την ακρίβεια τόσες μπορούν να αγωνίζονται στις εγχώριες διοργανώσεις. Αλλά μπορεί να αλλάξει μέσα στη σεζόν τρεις φορές ξένη. Άρα αν το έκανε αυτό ο Ολυμπιακός για το ελληνικό πρωτάθλημα, θα έβαζε μια ξένη και θα έβγαζε μια άλλη στη λίστα με τις τρεις. Ωστόσο αυτό θα ήταν για μια σειρά αγώνων και όχι για ένα ματς μεμονωμένα.

Φεύγει η Κάντζι

Οι ξένες του Ολυμπιακού είναι πλέον η Βίτολα, η Γουίλιαμς, η Τόμπιν και η Κάντζι. Ειδικότερα, η Σουηδή φόργουορντ αποκτήθηκε περισσότερο για τα ματς της Ευρώπης. Βέβαια, αν το κανονιστικό πλαίσιο ήταν διαφορετικό, η Αμάντα Κάντζι θα μπορούσε να είχε μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Επομένως θα ήταν άδικο για την παίκτρια και υπερβολικό για την ομάδα να έχει μια αθλήτρια που ουσιαστικά δεν θα παίζει.

Έτσι οι «ερυθρόλευκες» και η 27χρονη πάουερ φόργουροντ συμφώνησαν για το φινάλε της συνεργασίας τους. Ώστε να μπορέσει η Κάντζι να πάει κάπου αλλού όπου θα αγωνίζεται και όχι να είναι «παρκαρισμένη», στην Ελλάδα! Ειδικότερα η Αμάντα θα αποχωρήσει πριν το τέλος του 2023 από τη χώρα μας, για να πάει στον επόμενο «σταθμό» της καριέρας της. Ολυμπιακός: Είπε αντίο στην Κάντζι.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button