ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι… σφραγίδες δείχνουν πώς γίνονταν οι εκλογές!

Απίστευτη καταγγελία του Λευτέρη Αυγενάκη στην Βουλή για την ασυδοσία της ΕΟΚ.

Μέγιστη είσαι ΕΟΚ και θαυμαστά τα έργα σου…

Το προεδρείο της ομοσπονδίας που πολέμησε τόσα χρόνια, ακόμα και σήμερα με κάθε τρόπο τον Ολυμπιακό, είναι γνωστό ότι μετράει τις τελευταίες ημέρες της ύπαρξής της. Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, δεν δίνει το δικαίωμα στον πρόεδρο, Γιώργο Βασιλακόπουλο να θέσει ξανά υποψηφιότητα και ήδη άνθρωποι του μπάσκετ, πρώην αθλητές, επιχειρηματίες με μεράκι για το άθλημα, έχουν βγει «μπροστά» για την επόμενη μέρα.

Που σίγουρα δεν θα είναι τόσο μαύρη σε όλα τα επίπεδα για το ελληνικό μπάσκετ. Δεν είναι μόνο η αμαρτωλή διαιτησία, αλλά και όλα όσα σχετίζονται με την ΕΟΚ. Εθνική ομάδα, οικονομικά σωματείων, παρηκμασμένο πρωτάθλημα και κύπελλο, αποφάσεις με διαταγές, παρασκήνιο και πολλά άλλα. Χθες, στον κρίκο της αλυσίδας της ασυδοσίας της διοίκησης Βασιλακόπουλου, ήρθε να προστεθεί και ένας ακόμα. Που αφορά τα σωματεία που έχει υπό την σκέπη της, τον τρόπο που διεξάγονταν οι εκλογές και ο αιώνιος πρόεδρος έβγαινε με ποσοστά… Βόρειας Κορέας. Πως; Τα είπε όλα ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Με επίσημα στοιχεία του Κράτους πλέον, η ΕΟΚ ενώ ανακοίνωσε 1.200 σωματεία τον Ιούνιο, παρέδωσε στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, λίστα με 1.019! Τα υπόλοιπα 181, χάθηκαν στον… δρόμο. Προσέξτε. Από αυτά, μέχρι ώρας μόλις 265 έχουν σπεύσει να εγγραφούν στο μητρώο της, ενώ με τα πρώτα στοιχεία, μόλις 40-50, πληρούν τις προϋποθέσεις νομιμότητας για να μπορούν να λειτουργούν και κυρίως να εκλέγουν διοικήσεις στην ομοσπονδία! Εύλογα, καταλαβαίνει κανείς πως όταν μία ομοσπονδία δηλώνει περισσότερα σωματεία απ’ ότι υπάρχουν, δεν γίνεται μόνο… μαγείρεμα στις εκλογές, καθώς ψηφίζουν δια… αντιπροσώπου ή και χωρίς καμιά φορά, ομάδες-φαντάσματα. Αυξάνεται και η κρατική επιχορήγηση. Αυτόματα, παίρνει περισσότερα απ’ ότι δικαιούται.

Και σε αυτές τις σοβαρές καταγγελίες με απτές αποδείξεις, δεν απάντησε κανείς με στοιχεία για να τις διαψεύσει. Μόνο μία επιθετική δήλωση έγινε από την πλευρά Βασιλακόπουλου, χωρίς κανένα νόημα. Όπως συμβαίνει σε όλα όσα έχουν καταγγείλει κατά καιρούς για την ΕΟΚ, όχι μόνο ο Ολυμπιακός, αλλά και πολλοί άλλοι. Έτσι έμαθαν να λειτουργούν, όμως αυτό θα πάψει άμεσα να συμβαίνει και το ελληνικό μπάσκετ θα απελευθερωθεί από αυτούς που νομίζουν ότι τους ανήκει.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button