ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Ολυμπιακός πρωταγωνιστής στο Erasmus+ Sport

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής νέων προτάσεων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το πρόγραμμα Erasmus+ Sport. Με το Θρύλο να αποδεικνύει για μια ακόμα φορά πώς διαδραματίζει κυριαρχικό ρόλο σε όλα τα επίπεδα. Ο Ολυμπιακός πρωταγωνιστής στο Erasmus+ Sport.

Ο Ολυμπιακός συμμετέχει σε 14 συνολικά προτάσεις

Για μια ακόμα χρονιά ο μεγαλύτερος πολυαθλητικός σύλλογος στην Ευρώπη πρωταγωνιστεί ανάμεσα στα κλαμπ της ηπείρου μας, καθώς κατέθεσε τρεις νέες ευρωπαϊκές προτάσεις και συμμετέχει σε άλλες 11 -συνολικά14- με την συνεργασία της EMCA (European Multisport Club Association) και της EPSI (European Platform for Sport Innovation).

Στις προτεραιότητες του Erasmus+ Sport εντάχθηκε ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Όλα αυτά αποτέλεσαν και σημαντικό πεδίο ενασχόλησης μας σε συνεργασία με την EMCA. Με τις προτάσεις να περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

  • ψηφιακός μετασχηματισμό των αθλητικών οργανισμών με στόχο την παροχή καλύτερων υπηρεσιών και μεθόδων άθλησης σε προπονητές αλλά και αθλητές όλων των ηλικιών από τις ακαδημίες έως και τα αγωνιστικά τμήματα.
  • καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής με στόχο τη χρήση καινοτόμων πρακτικών για αθλητές, προπονητές μέσω αθλητικών δραστηριοτήτων, οι οποίες επιτρέπουν αλλαγές συμπεριφοράς για ατομικές προτιμήσεις, πολιτιστικές αξίες, ευαισθητοποίηση και γενικότερα υποστηρίζουν την ενεργό δέσμευση για βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο ενεργός ρόλος του Ολυμπιακού

Η ηγετική παρουσία των «ερυθρολεύκων» φαίνεται διαρκώς. Δεν είναι απλά ένας αθλητικός οργανισμός, αλλά ένας πολυαθλητικός σύλλογος που διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο και εκτός των αγωνιστικών χώρων. Ο Ολυμπιακός πρωταγωνιστής στο Erasmus+ Sport. Επιπλέον, η θεματολογία των προτάσεων που υποβλήθηκαν επικεντρώνεται στα ακόλουθα:

  • την ενθάρρυνση της συμμετοχής στον αθλητισμό με την ανάδειξη υγιεινών τρόπων ζωής για όλους «HealthyLifestyle4All»,
  • την προώθηση της ακεραιότητας και των αξιών στον αθλητισμό και κυρίως στην καταπολέμηση της χρήσης ντόπινγκ, στη βελτίωση της καλής διακυβέρνησης στον αθλητισμό και στην προώθηση των θετικών αξιών του αθλητισμού.
  • την προώθηση της εκπαίδευσης μέσα και μέσω του αθλητισμού και στην υποστήριξη της ανάπτυξης δεξιοτήτων,
  • την καταπολέμηση της βίας και αντιμετώπιση του ρατσισμού, των διακρίσεων και της μισαλλοδοξίας στον αθλητισμό και γενικά όλων εκείνων των συμπεριφορών που ενδέχεται να έχουν αρνητική επίδραση στην πρακτική του αθλητισμού και στην κοινωνία. Τα έργα θα συμβάλουν στην καταπολέμηση κάθε μορφής διάκρισης και θα προωθήσουν την ισότητα στον αθλητισμό, συμπεριλαμβανομένης της ισότητας των φύλων.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button