ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Ολυμπιακός δεν σε πείθει

Δέκα βαθμοί πίσω από τον Παναθηναϊκό, τέσσερις από την ΑΕΚ και ένας από τον ΠΑΟΚ. Μετά από 8 αγωνιστικές. Θεωρητικά τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη. Πρακτικά, όμως, ισχύει; Διότι το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι τί θα κάνουν οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού. Αλλά τί μπορεί να κάνει εκείνος! Ο Ολυμπιακός δεν σε πείθει.

Ο Ολυμπιακός προβληματίζει με την εικόνα του

Τα προηγούμενα χρόνια, ακόμη κι αν ο Ολυμπιακός είχε μείνει τόσο πίσω στη βαθμολογία, υπήρξε μια προσδοκία. Μια αισιοδοξία. Πώς θα μπορούσε να γυρίσει η ομάδα τον… διακόπτη. Έτσι, να κάνει ένα σερί νικών και να αντιστρέψει την κατάσταση. Ωστόσο φέτος, στο συγκεκριμένο ερώτημα, απάντηση δεν υπάρχει! Δεν μπορεί να την δώσει κανείς. Μιας και η ομάδα δεν έχει σταθερές φέτος. Αν και χθες, στο ματς με τον ΠΑΟΚ, ο Χάμες Ροντρίγκες έδειξε πώς μπορεί να κάνει τη διαφορά. Δηλαδή είναι παίκτης που και μπορεί και θα βγει μπροστά. Εξάλλου, το έκανε απέναντι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Αν, όμως, είναι μονάχος δεν θα αλλάξει κάτι. Καθώς η συνολική εικόνα των πρωταθλητών δεν προσφέρει αισιοδοξία για το άμεσο μέλλον. Ο Ολυμπιακός δεν σε πείθει.

Δεν πείθει με τις εμφανίσεις του

Αν μια ομάδα σε κάθε ματς έχει και διαφορετική ενδεκάδα, πώς θα αποκτήσει «χημεία» για να μπορέσει να κάνει ένα σερί νικηφόρων αποτελεσμάτων; Διότι χωρίς συνοχή, δεν υπάρχουν αυτοματισμοί, δεν υπάρχει και το απρόβλεπτο στο παιχνίδι. Έτσι, το ζήτημα είναι το εξής… Λοιπόν, μπορεί ο Ολυμπιακός να ανατρέψει την τωρινή κατάσταση. Με άλλα λόγια να κάνει το come back από το -10. Χρόνος υπάρχει. Επίσης η ομάδα έχει δυνατότητες. Ωστόσο πώς μπορεί να γίνει αυτό;

Τα βήματα για να το… γυρίσει

Υπάρχουν βήματα που πρέπει να γίνουν. Καταρχάς, ο Μίτσελ να κατασταλάξει σε μια ενδεκάδα. Επιπλέον, να «κλείσει» το ρόστερ σε ό,τι αφορά το κομμάτι των επιλογών. Να φτιάξει την ανασταλτική της λειτουργία. Ακόμη, να μπαίνει δυνατά στα ματς ο Ολυμπιακός. Πέρα από αυτό, να μην «κυνηγά» στο σκορ. Αντίθετα, να μεταφέρει την πίεση στον αντίπαλο. Επιπρόσθετα, να μην σπαταλά τις ευκαιρίες που δημιουργεί. Αξίζει να σημειωθεί πώς αν γίνουν όλα αυτά, ελπίδα υπάρχει. Διότι δεν έχει αντιμετωπίσει ακόμη ούτε τον Παναθηναϊκό, ούτε την ΑΕΚ. Ειδικότερα 8 ματς με τις ομάδες που είναι στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Με νίκες σε αυτά τα ματς, θα κάνει το μεγάλο come back.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button