ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μήπως προτιμάτε τον Χάσι;

Ας με συμπαθούν οι φίλοι μου συνολυμπιακοί αλλά στα αλήθεια δεν μπορώ να καταλάβω τη μίρλα για το 1-1 απέναντι στην Μακάμπι Χάιφα. Ξέρω ότι πάω κόντρα σε πολύ κόσμο  αλλά δυστυχώς βλέπω το ποδόσφαιρο αλλιώς.

Φανταστείτε ο Ολυμπιακός, που είναι εμφανώς ανέτοιμος, να έπαιζε επιθετικά και να έτρωγε καμιά τριάρα τι θα γινόταν.  Σήμερα ο Μαρτίνς, ξέροντας την ομάδα του καλύτερα απο τον οποιονδήποτε έπαιξε έξυπνα. Προσοχή στην άμυνα ,καλές αλληλοκαλύψεις , μηχανάκια στη μεσαια γραμμή με πρώτα τρεχαντήρια Εμβιλά -Κανέ αλλά αυτό που έλειπε ήταν αυτός που θα  έσπρωχνε τη μπάλα μπροστά και κάποιος απο τους τρεις (Ζινκερνάγκελ-Τικίνιο-Μασούρας) θα έκαναν τη  ζημιά.

Απλά, τέτοια εποχή και με μία ομάδα ανέτοιμη, το να πιέζεις μπροστά  και επί 80 λεπτά δεν είναι εύκολο.  Και επειδή η μπάλα είναι πόρνη και καλή του ώρα του Οσιμ ,εκεί ψηλά στον ουρανό, έρχεται  ένα γκολ με μία πραγματική στραβοκλωτσιά για το 1-1, τη στιγμή στο τελευταίο 20λεπτό ,η Μακάμπι, που δικαιούτο ένα γκολ, είχε δύο -τρεις κλασικές ευκαιρίες για το 1-1.

Προσωπικά, θεωρούσα και θεωρώ πιο δύσκολο το ματς του Καραϊσκάκη γιατί και να λέμε αλήθειες χωρίς τον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ και 0-1 να κερδίζαμε το καλό θα ήταν η νίκη αλλά δεν “κλείδωνες” κάτι.  Τώρα, στη ρεβάνς  η ομάδα θα πρέπει και να  είναι προσεκτική αλλά και να ρισκάρει ταυτόχρονα γιατί θέλει μόνο νίκη για την πρόκριση . Και οι Ισραηλινοί δεν θα αστειευτούν.

Οσο για τους κριτές του Μαρτίνς και τον τρόπο παιχνιδιού να θυμίσω  δύο πράγματα. Επί εποχής Χάσι ο Ολυμπιακός με μπαλάρα μπήκε στους ομίλους και μετά τον έφαγε η μαρμάγκα, θυμάστε τι συνέβη ενώ ο Μαρτίνς είναι τέσσερα χρόνια αήττητος σε  τέτοια ματς.. Ε ένα χρόνο ας πούμε πως ήταν τυχερός.Θέλετε και δεύτερο? Στα Τέσσερα χρόνια μάλλον κάποια πράγματα δεν είναι τυχαία.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button