ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κριτίκαρε ! Αλλά με λόγο και επιχειρήματα!

Γράφτηκαν πολλά με αφορμή το 0-0 του Ολυμπιακού στη Λαμία . Κρίσεις για τον προπονητή -κρίσεις για τους παίκτες-κρίσεις για την προσέγγιση.  Το μεγάλο ερώτημα είναι αν αυτός που κρίνει, από οποιοδήποτε μετερίζι, ξέρει τι λεει ,η τι γράφει ή τι σκέφτεται.

Εδώ ήμασταν και τα λέγαμε όταν ο Μαρτίνς  έβαζε  σχεδόν τους ίδιους παίκτες στην αρχή της σεζόν. Μίλαγαν κάποιοι για απώλεια ροτέισον, μη εμπιστοσύνη στο ρόστερ και άλλα πολλά.  Εχω πει και γράψει ότι οι Πορτογάλοι προπονητές δεν είναι εύκολοι  στο να ρισκάρουν και προτιμούν τα δεδομένα πράγματα χωρίς ίχνος υπερβολής. Ο Μαρτίνς μας το έχει δείξει.

Ωστόσο, σε αγώνες με κατώτερους φαινομενικά αντιπάλους και σε θεσμούς όπως το Κύπελλο, το  ροτέισον μοιάζει και είναι αναπόφευκτο. Ας πούμε ,λοιπόν, ότι ο Μαρτίνς έβαζε κανονική ενδεκάδα και κέρδιζε 3-0 .Και καπάκι αποτυχία με τον Ατρόμητο. Τι θα άκουγε και τι θα του έλεγαν όλοι. Ο Προτογάλος,λοιπόν,  έκρινε ότι πρέπει να κάνει αλλαγές και να δώσει ευκαιρίες  σε παίκτες με λιγοστό χρόνο συμμετοχής. Κάποιοι έπιασαν την ευκαιρία απο τα μαλλιά.  Αλλοι ,κινήθηκαν στην μετριότητα.  Διότι αυτός που θεωρεί ότι αδικείται θα πρέπει, όταν έρχεται η ώρα, να αποδεικνύει τι μπορεί να κάνει.

Κάποιοι κράζουν την  επιλογή Χασάν. Ηταν οι ίδιοι που έκραζαν την διοίκηση που δεν έδινε 4.5 εκ ετυρώ για τον Αιγύπτιο για να πάρει τον …αποτυχημένο Ελ Αραμπί.  Τα αποτελέσματα γνωστά. Ωστόσο, στο δίλημμα Γκερέρο -Χασαν προτιμώ τον Αιγύπτιο για λύση πίσω απο τον Ελ Αραμπί. Οχι για πρώτο, αλλά μία “Χρυσή” αλλαγή. Δεν λέω. Τίμιος ο Γκερέρο,αλλά  πιο τίμιος και γκολτζής ο Αχμέντ, όμως.

Τα παιχνίδια που έρχονται είναι ποολά και δύσκολα. Σε Ελλάδα και Ευρώπη.  Ο Μαρτίνς είναι ένας κανονικός προπονητής, που έχει κάνει πολλά και σπουδαία πράγματα, έχει κάνει και λάθη αλλά όταν  δίνεις ευκαιρίες  σε παίκτες και εκείνοι δεν τις εκμεταλλεύονται τότε δεν φταίει ο προπονητής.αλλά τα εργαλεία που δεν ανταποκρίνονται.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button