ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Άμεσος στόχος, η πρόκριση στους ομίλους του Champions League”

Τις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής του Ολυμπιακού έκανε ο Μπέσνικ Χάσι κατά την διάρκεια της παρουσίασής του από την Διοίκηση του Ολυμπιακού σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ομάδας.

Ο 45χρονος προπονητής δεν έκρυψε την χαρά του που βρίσκεται σε έναν μεγάλο σύλλογο όπως είναι ο Ολυμπιακός ενώ ξεκαθάρισε πως παρά το γεγονός πως τον είχε προσεγγίσει πολύς κόσμος για να του μιλήσει με αφορμή το επικείμενο deal, ο ίδιος δεν θέλησε να το κάνει καθώς τίποτα δεν ήταν επίσημο.

Παράλληλα, ο Χάσι, μιλώντας για πρώτη φορά στους εκπροσώπους του Τύπου, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο, Βαγγέλη Μαρινάκη και τους ανθρώπους της διοίκησης για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν ενώ έδωσε και το στίγμα του σχετικά με την φιλοσοφία που ακολουθεί και την ταυτότητα που θέλει να δώσει στον Ολυμπιακό. Τέλος ξεκαθάρισε πως ο άμεσος στόχος είναι η είσοδος στους ομίλους του Champions League.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπέσνικ Χάσι:

“Αρχικά το πρώτο πράγμα που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι η πρώτη φορά πως μιλάω για τον Ολυμπιακό. Πολλοί προσπάθησαν να έρθουν σε επαφή μαζί μου και επειδή δεν υπήρχε κάποια επίσημη συμφωνία με τον Ολυμπιακό για αυτό το λόγο και δεν μίλησα. Επίσης ούτε στο Βέλγιο είχα μιλήσει σχετικά με τον Σύλλογο και αφού πια σήμερα επισημοποιήθηκε η συνεργασία μας το κάνω πρώτη φορά μπροστά σας.

Είμαι πολύ ευτυχισμένος που έγινα μέλος αυτού του συλλόγου.Έχω αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό δύο φορές ως αντίπαλος με την Άντερλεχτ, όταν ημουν προπονητής της. Θυμάμαι χαρακτηριστικά την ατμόσφαιρα στο γήπεδο που ήταν εκπληκτική και μάλιστα οι παίκτες μου τότε είχαν νιώσει και κάποιο φόβο. Ελπίζω και πιστεύω πως θα την ξαναδούμε αυτή την εκρηκτική ατμόσφαιρα σε κάθε παιχνίδι εντός έδρας.

Είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό και θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και τους ανθρώπους της διοίκησης που μου έδειξαν εμπιστοσύνη και μου έδωσαν την δυνατότητα να έρθω στον σύλλογο. Ο στόχος μας αρχικά είναι να προκριθούμε στους ομίλους του Champions League. Έχω την εμπειρία και ως παίκτης και ως προπονητής να φέρω τον στόχο αυτό εις πέρας. Είναι ένα πολύ δύσκολο στάδιο αλλά γνωρίζω πως μπορεί να ξεπεραστεί και να βρεθούμε εμείς στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Τον Ολυμπιακό τον γνωρίζω πολύ καλά. Από τότε που ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις μας με την ομάδα παρακολούθησα έξι παιχνίδια. Γνωρίζω επίσης πολύ καλά τους παίκτες που βρίσκονται στην ομάδα. Έχω μιλήσει και με τον Μάριο, και με τον Ντάρκο και με τον Φρανσουά για τους δανεικούς και έχουμε συζητήσει για το ποιοι θα ακολουθήσουν στην προετοιμασία. Όλοι θα πάρουν τις ευκαιρίες τους για να αποδείξουν πως αξίζουν και μπορούν να είναι μέλη του Ολυμπιακού. Αυτή τη στιγμή βέβαια λείπουν αρκετοί από τους διεθνείς που θα ενσωματωθούν αργότερα στην ομάδα.

Σε ότι αφορά την φιλοσοφία μου, αυτή περιλαμβάνει πολλούς νέους παίκτες. Και μάλιστα σκοπεύω να πάρω τέσσερις από την Ακαδημία στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας. Εν συνεχεία θα πάρω τις αποφάσεις μου αφού τους γνωρίσω όμως πολύ καλά. Επίσης, η φιλοσοφία μου περιλαμβάνει το επιθετικό ποδόσφαιρο, το ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Θέλουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα την ομάδα έτοιμη και στην διάθεσή μας. Βέβαια αυτό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο ξέρουμε πως είναι δύσκολο, αλλά βλέπω τους συνεργάτες μου εδώ στο πάνελ να έχουν την διάθεση και την όρεξη να είναι η ομάδα όσο πιο γρήγορα έτοιμη προκειμένου να αγωνιστεί με επιτυχία στα ευρωπαϊκά παιχνίδια που ξεκινούν 26-27 Ιουλίου”.

Κατόπιν, ο Μπέσνικ Χάσι δέχθηκε και ερωτήσεις από τους εκπροσώπους του Τύπου:

 

 

Σχετικά με το αν έχει ξεκαθαρίσει στο μυαλό του σε ποιες θέσεις ο Ολυμπιακός χρειάζεται ενίσχυση:

“Βεβαίως και έχω ξεκαθαρίσει και γνωρίζουμε ήδη που θα χρειαστεί ο Ολυμπιακός την ενίσχυσή του. Έχουμε αναλύσει την ομάδα και ξέρω πολύ καλά τους ποδοσφαιριστές που υπάρχουν στο δυναμικό και τι ανάγκες υπάρχουν. Γνωρίζουμε ακριβώς τις θέσεις που ο Ολυμπιακός θα ενισχυθεί”.

 

Όταν ερωτήθηκε για συγκεκριμένες θέσεις:

“Το πιο σημαντικό είναι ότι αυτοί που κάθονται γύρω μου ξέρουν τι είναι αυτό που χρειάζεται η ομάδα και τι πρέπει να κάνουν για να το αποκτήσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Το να λέμε σε ποια θέση συγκεκριμένα χρειάζεται η ενίσχυση, δεν θα βοηθήσει νομίζω στην παρούσα στιγμή. Πάντως εμείς είμαστε έτοιμοι και ξέρουμε τι είδους παίκτες θέλουμε”. 

 

Σχετικά με τις προτεραιότητες του Ολυμπιακού, αν αυτές αφορούν στο χτίσιμο μιας μελλοντικής ομάδας ή μίας ομάδας έτοιμης να περάσει στο Champions League: 

“Πέρσι ο Ολυμπιακός είχε μία πολύ κακή εμπειρία σε αυτό το θέμα. Δεν ήταν μία ομάδα έμπειρη στην φάση αυτή των προκριματικών και για αυτό δεν ήξερε πως να προετοιμαστεί. Θεωρώ πως έχω την εμπειρία να διαχειριστώ αυτήν την κατάσταση και η πρώτη μας προτεραιότητα είναι τα προκριματικά στις 26-27 Ιουλίου. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, σε πολύ καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση για μία δύσκολη διαδικασία. Και λέω δύσκολη γιατί ούτε γνωρίζουμε με ποιες ομάδες μπορεί να τύχουμε, ούτε σε ποιες έδρες θα παίξουμε. Για αυτό και η προετοιμασία μας θα είναι η ανάλογη, όπως και τα φιλικά. Θέλω την ομάδα όσο το δυνατό πιο γρήγορα έτοιμη. Οι διεθνείς γνωρίζω πως θα αργήσουν να ενσωματωθούν αλλά ο στόχος μου είναι να συγκεντρώσω άμεσα τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές και ανυπομονώ να ξεκινήσουμε όλοι μαζί τις προπονήσεις για να είμαστε έτοιμοι για τα προκριματικά”.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button