ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ

«Ζωγραφίζουμε τη Νοητική Αναπηρία»

Ο Δήμος Πειραιά και η Διεύθυνση Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά σε συνεργασία με τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π., διοργανώνουν δράση για τα δημοτικά σχολεία του Πειραιά, με γενικό τίτλο: «Ζωγραφίζουμε τη Νοητική Αναπηρία», που εντάσσεται στο πρόγραμμα «Sports For Different Heroes».

Στόχος της δράσης είναι να κινητοποιήσει και να ευαισθητοποιήσει τα νέα παιδιά σχετικά με την αναπηρία (σε κάθε της μορφή και εκδήλωση) και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που τα βιώνουν, οι οποίοι πολλές φορές χρειάζονται τη στήριξη μας για την ένταξή τους στην κοινωνία.

Αυτό αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα τους, αλλά και υποχρέωση της πολιτείας απέναντι στους πολίτες της χωρίς διακρίσεις. Η πρωτοβουλία για την δράση αυτή προέρχεται από τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π. που για άλλη μια φορά δείχνει τις υψηλές του κοινωνικές ευαισθησίες και τις αγωνίες του για τη δίκαιη και ενεργό συμμετοχή των πολιτών σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής χωρίς αποκλεισμούς. Την πρωτοβουλία αυτή αγκαλιάζει με μεγάλη χαρά ο Δήμος Πειραιά στηρίζοντας την υλοποίησή της.

Οι μαθητές των σχολείων του Δήμου Πειραιά, σε συνεργασία με τους δασκάλους τους, καλούνται να ζωγραφίσουν για το πώς αντιλαμβάνονται την αναπηρία, συνοδεύοντας το έργο τους με ένα μήνυμα – τίτλο που θα αναδεικνύει την σημασία στήριξης στους ανθρώπους που βιώνουν τις δυσκολίες μιας αναπηρίας.

Τα έργα των μαθητών θα κατατεθούν μέχρι την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020 στη Διεύθυνση Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά. Στις 8 και 9 Μαΐου 2020 τα έργα θα εκτεθούν στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά μέσα από ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα. Παράλληλα μέχρι και την εκδήλωση του Μαΐου, ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. σε συνεργασία με το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά, θα πραγματοποιήσουν πολλές κοινές δράσεις ευαισθητοποίησης γύρω από την αναπηρία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close