ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η υπομονή -ο Μεντλίμπαρ και η κανονικότητα

Eπιστροφή στην κανονικότητα..Ποδοσφαιρική γαρ. Πόσο όμορφη έκφραση αλλά και πόσο δύσκολη είναι η γίνεται ανάλογα με τις καταστάσεις μίας ομάδας . Και η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός την  αποζητά αυτήν την κανονικότητα η οποία όταν υπήρχε οι Πειραιώτες κυριαρχούσαν ακόμα και την εποχή της  “εξυγίανσης”.

Αυτη την  κανονικότητα την  ψάχνουν οι “ερυθρόλευκοι” με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.  Τον πιο  μεγάλο, ηλικιακά, προπονητή της εποχής Μαρινάκη που είναι κοντά στη φιλοσοφία Βαλβέρδε αλλά και του Μίτσελ. Δύο προπονητών που  πέτυχαν πολλά και σημαντικά πράγματα στον σύλλογο.

Ο Μεντιλίμπαρ είναι προπονητής που έχει τις δάφνες της κατάκτησης του Γιουρόπα Λιγκ  με τη Σεβίλλη αλλά δεν είναι και μάγος να τα αλλάξει όλα με τη μία .  Θέλει δουλειά αλλά σαφέστατα και υπομονή από όλους.

Με το …καλησπέρα και τις ευχές Βαλβέρδε και Μίτσελ να τον συνοδεύουν  ο  ίδιος  φαίνεται  να έχει τεράστια όρεξη  για δουλειά , στην πρώτη εμπειρία του  εκτός του comfort zone  που είναι η πατρίδα του και είτε η Λα λίγκα είτε η Secunda Division.

Ο Μεντιλίμπαρ δεν χάνει καιρό. Πήγε πρωί πρωί στο Ρέντη ,την Κυριακή ,μίλησε στους παίκτες και Δευτέρα ξεκίνησε τη δουλειά για τη Φερεντσβάρος. Πρώτο του μέλημα να κερδίσει τους παίκτες και να τους κάνει να γουστάρουν κάθε προπόνηση ,κάθε ματς  κάθε στιγμή στο Ρέντη.

Ενας προπονητής  που ξέρει να χρησιμοποιεί και το μαστίγιο και το καρότο ,ανάλογα με την κατάσταση αλλά κυρίως  έχει δείξει ότι και σαν διαχειριστής ρόστερ  που έχει επιλέξει ο άλλος ξέρει να χρησιμοποιεί τα εργαλεία όπως πρέπει.

Να δούμε ,επιτέλους, τον Ποντένσε που είχε θέματα με τον Καρβαλιάλ να επιστρέφει φορτσάτος, να δούμε τον Φορτούνη στη θέση του, να βλέπουμε  να μην αδικούνται παίκτες σαν τον Αλεξανδρόπουλο να δούμε μία κανονικότητα που έλειψε και μέχρι να έρθει αυτή ίσως και υπάρξουν και ανορθογραφίες. Αλλα αλήθεια. Ο Βαλβέρδε-ο Μίτσελ  η ο Μαρτίνς δεν είχαν και τις κακές τους στιγμές στο ξεκίνημα; Τις είχαν αλλά υπήρξε και η κατάλληλη υπομονή.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button