ΒΟΛΕΪΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βόλεϊ: Ο Μυλωνάκης το έχει ξανακάνει!

Είναι αλήθεια πώς σε ορισμένες περιπτώσεις, όσο κι αν θέλεις να δεις καλοπροαίρετα τα πράγματα, τα γεγονότα σε αποτρέπουν. Διότι η ιστορία έχει δείξει πώς όταν ένα φαινόμενο επαναλαμβάνεται, παύει να είναι σύμπτωση. Ειδικά όταν ο πρωταγωνιστής, αρνητικός πάντα, κάνει το ίδιο σου δίνει πάτημα! Γράφει ο Redistas… Βόλεϊ: Ο Μυλωνάκης το έχει ξανακάνει!

Τα… έργα του διαιτητή Μυλωνάκη!

Ο ημιτελικός του κυπέλλου βόλεϊ γυναικών, Ολυμπιακός – Πανιώνιος, είναι στο πιο κρίσιμο σημείο. Δηλαδή 1-1 στα σετ και ο Ολυμπιακός 19-17 στο τρίτο. Επίσης, η Στεβάνοβιτς έχει πάρει τον πόντο. Αλλά ο γνωστός Μυλωνάκης «βλέπει» παρεμπόδιση από την Σέρβα κεντρική του Ολυμπιακού στην παίκτρια του Πανιωνίου για να διεκδικήσει την μπάλα. Παρότι η τελευταία είχε γονατίσει και δεν θα μπορούσε ποτέ να φτάσει την μπάλα.

Γιατί μόνο αν είχε υπερφυσικές δυνάμεις θα κατάφερνε να παίξει την μπάλα. Επίσης η Στεβάνοβιτς ήταν μέσα στο τερέν του Ολυμπιακού. Και όχι μόνο αυτό… Μετά έδειξε και κόκκινη στον Κοβάσεβιτς. Το αποτέλεσμα ήταν… αντί το ματς να γίνει 20-17 υπέρ του Ολυμπιακού, έγινε 19-19 υπέρ του Πανιωνίου που πήρε ψυχολογία και τελικά κατέκτησε το τρίτο σετ. Εκεί άλλαξε οριστικά το ματς, γιατί αντί το 2-1 στα σετ, έγινε το 1-2! Με το λάθος του Μυλωνάκη που «τίναξε» το τρίτο σετ και το ματς στον… αέρα!

Βόλεϊ: Το έχει ξανακάνει… πέρσι στους άνδρες!

Αλλά δεν ήταν η πρώτη φορά την τελευταία διετία με μια τόσο… περίεργη απόφαση. Καθώς πριν μερικούς μήνες, κατά τη διάρκεια των περσινών τελικών στο βόλεϊ ανδρών. Πιο συγκεκριμένα, τρίτος τελικός, ο Ολυμπιακός μπροστά 2-1 και ο Παναθηναϊκός 20-19 στο τέταρτο. Υπάρχει φάση εκεί που ι «πράσινοι» κάνουν 4 μπαλιές.

Όμως δεν… είδε τίποτα ο Μυλωνάκης, άφησε το ματς να συνεχιστεί, έγινε το 21-19 αντί το 20-20 και το σετ πήγε τελικά στον ΠΑΟ. Για να κατακτήσει τελικά ο Παναθηναϊκός το ματς και να πάρει το πρωτάθλημα. Άρα, ουσιαστικά, δεν… άφησε τον Ολυμπιακό να διεκδικήσει το σετ και τη νίκη με 1-3, ώστε να παραμένει ανοικτή η «μάχη» για τον τίτλο!

Το έχει κάνει και σε τελικό ανδρών το 2023

Όμως δεν είναι μόνο αυτές οι δύο φάσεις. Γιατί έχει προηγηθεί άλλη μια. Πιο συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2023 (22/4). Για ακρίβεια, στο δεύτερο τελικό του πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Οι δύο ομάδες ισόπαλες 2-2 σετ και ο 2ος τελικός στο τάι μπρέικ. Εκεί στη φάση του 11-11 «είδε» πώς ο Τζιάβρας ακούμπησε την μπάλα σε επίθεση του ΠΑΟΚ. Όμως ούτε ο αθλητής του Ολυμπιακού την είχε ακουμπήσει, ούτε ο επόπτης που έλεγχε την πλευρά εκεί το είδε. Αντίθετα, η μπάλα είχε περάσει δίπλα από τον Τζιάβρα. Αλλά και σε εκείνη την περίσταση, ο Μυλωνάκης δεν πήρε άλλη γνώμη. Μόνο τη δική του και έδωσε τον πόντο στον ΠΑΟΚ που πήρε τελικά το ματς με 3-2.

Τρεις καίριες φάσεις, σε τρία σημαντικά ματς, που έκριναν νίκες και τίτλους. Ωστόσο όλες οι υποδείξεις του κατά του Ολυμπιακού με… ευκολία στην απόφαση του διαιτητή Μυλωνάκη. Μα τόση σιγουριά; Κανείς δεν είναι αλάνθαστος και από τη στιγμή που υπάρχει η τεχνολογία, με τη χρήση της μπορούν να διορθωθούν τα λάθη. Αλλά ο συγκεκριμένος διαιτητής νιώθει πώς δεν κάνει ποτέ λάθος! Έλα, όμως, που κάνει και είναι πολλά και καθοριστικά! Βόλεϊ: Ο Μυλωνάκης το έχει ξανακάνει!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button