ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βλέπεις αυτά; Προχωράς σωστά!

Κάτι πολύ καλό γίνεται στον φετινό Ολυμπιακό και το έχουμε ξαναγράψει. Η σεζόν που χαρακτηρίζεται ως σεζόν στην οποία η ομάδα έχει ξεκινήσει με το κεφάλι κάτω και απόλυτα συγκεντρωμένη από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό, είναι ήδη σε πλήρη εξέλιξη καθώς δεν αντιλαμβάνεται κανείς πως ήδη έχει περάσει ένας μήνας και… επτά αγώνες!

Σε όλους αυτούς τους επτά αγώνες, δύο με Λουκέρνη, δύο με Μπερνλι και τρεις πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός βγάζει κάτι πολύ έντονα. Ίσως πιο έντονα από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια. Ψυχή. Πάθος. Δύναμη. Πείσμα. Νεύρο. Στοιχεία συνυφασμένα με την ιστορία αυτού του συλλόγου από την ημερομηνία που “γεννήθηκε” μέχρι το σήμερα, το αύριο και το πάντα του. Πέντε στοιχεία – κλειδιά στην νοοτροπία του φετινού Ολυμπιακού. Αρνήθηκε να εγκαταλείψει το παιχνίδι. Άντεξε και δεν “λύγισε” παρά την κούραση. Κι όταν η μπάλα “έκαιγε”, εκεί βρέθηκε ο ένας που απλά έτυχε χθες να είναι ο Νάτχο. Θα μπορούσε να είναι κάποιος άλλος στη θέση του, δίχως αυτό να αποκλείεται να συμβεί σύντομα. Και το λέμε διότι τα παιχνίδια έτσι θα είναι από εδώ και πέρα.

Τίποτα δεν “χαρίζεται”, τίποτα δεν περιμένουμε να μας “χαρίσουν” και το ξέρουμε πολύ καλά. Αν δεν έχεις τα πέντε στοιχεία που αποκτώνται μέρα με τη μέρα, παιχνίδι με το παιχνίδι, δεν πας πουθενά. Όταν όλα αυτά τα βλέπεις να κυριαρχούν σε ένα 90λεπτο και σε μία στιγμή που σου δίνει ματς, τότε καταλαβαίνεις ότι προχωράς σωστά. Ο Ολυμπιακός δεν το εγκατέλειψε το παιχνίδι και το πήρε χάρη σε αυτά. Και το ήθελε πάρα πολύ. Το αποδεικνύει για μία ακόμα φορά από το γεγονός ότι άπαντες οι ποδοσφαιριστές έφυγαν με το τέρμα του Νάτχο και κινήθηκαν προς αυτόν που ήδη πανηγύριζε με τον κόσμο. Ο κόσμος το έχει “περάσει” στην ομάδα αυτό και η ομάδα με τη σειρά της το βγάζει στο γήπεδο.

Σε άλλες εποχές θα έλεγε κανείς ότι μία τέτοια νίκη, δια πυρός και σιδήρου μπορεί να αποτελούσε πρόδρομο για μία ενδεχόμενη “γκέλα”. Όμως φέτος αυτό δεν ισχύει. Μία τέτοια νίκη μπορεί να ξαναφέρει τον Ολυμπιακό στην κορυφή του πρωταθλήματος. Ήδη τον έχει στην κορυφή και είναι έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα που θα γίνει στην Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο.

Προχωράμε δυνατά και ακόμα πιο ενωμένα μετά από αυτή τη νίκη που συσπείρωσε ακόμα περισσότερο κόσμο και ομάδα!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button