ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βαριά “καμπάνα” περιμένει τον Λουτσέσκου

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου για μια ακόμα φορά ξέφευγε στον ημιτελικό με τον Πανιώνιο αυτή τη φορά. Η συμπεριφορά του και όσα είπε μετά στις κάμερες, επέφεραν την πειθαρχική δίωξη. Και μαντέψτε, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβαινε αυτό!

Είναι υπότροπος και η τιμωρία που μπορεί να του επιβληθεί είναι μεγάλη. Όχι μόνο για τον Ρουμάνο τεχνικό, αλλά ακόμα και για τον ΠΑΟΚ. Ο οποίος κινδυνεύει με αφαίρεση ενός βαθμού! Κι αν συνεχιστεί κι άλλος βαθμός και πάει λέγοντας…

Ο Λουτσέσκου διώκεται για «επιβαρυντική μορφή δυσφήμισης ή δυσμενών κρίσεων». Σύμφωνα με το άρθρο Άρθρου 20Α, παράγραφος 1, 2 και 3 α και β, είναι η δίωξη που του έχει ασκηθεί!

Το πρόστιμο είναι δεδομένο κι ό,τι αποφασίσει η αρμόδια πειθαρχική επιτροπή, αυτόματα διπλασιάζεται ως υπότροπος! Σε επιβαρυντικές περιπτώσεις φτάνει ως τις 50.000€! Αλλά έχει και συνέχεια σε ό,τι αφορά την «καμπάνα» που θα πέσει στον Ρουμάνο διότι είναι υπότροπος. Με το σχετικό άρθρο στον Πειθαρχικό Κώδικα να αναφέρει:

«i. απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο τουλάχιστον 3 μηνών και στις επιβαρυντικές περιπτώσεις τουλάχιστον 6 μηνών.

ii. απαγόρευση συμμετοχής σ’ οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο τουλάχιστον 3 μηνών και στις επιβαρυντικές περιπτώσεις τουλάχιστον 6 μηνών».

Σε ό,τι αφορά τώρα τον ΠΑΟΚ με δεδομένο ότι ο Ρουμάνος είναι υπότροπος, υπάρχει σχετική παράγραφος (3γ, άρθρο 20Α) η οποία αναφέρει: «Σε περίπτωση -κάθε- νέας υποτροπής επιβάλλεται χρηματική ποινή (σ.σ. στο φυσικό πρόσωπο) τουλάχιστον 100.000 ευρώ και στις επιβαρυντικές περιπτώσεις τουλάχιστον 120.000 ευρώ. Επιπλέον επιβάλλεται αφαίρεση ενός (1) βαθμού από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος, της υπαίτιας ομάδας η οποία προέβη στις δυσμενείς δηλώσεις ή κρίσεις ή της οποίας αξιωματούχος είναι το πρόσωπο που προέβη σ’ αυτές».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close