ΒΟΛΕΪΔΙΑΦΟΡΑΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΜΠΑΣΚΕΤΠΟΛΟΧΑΝΤΜΠΟΛ

Τσιλιγκίρη: «Ο αθλητισμός πρέπει να απευθύνεται σε όλους!» (video)

Τις θέσεις της για την βελτίωση του Αθλητισμού στην χώρα μας εξέφρασε στην εκπομπή One Talk Weekend φιλοξενήθηκε η υποψήφια με τη ΝΔ βουλευτής στη Β’ Πειραιά και Γενική Γραμματέας του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Χριστίνα Τσιλιγκίρη

Στο ευαίσθητο θέμα της ανεργίας και τους τρόπους αντιμετώπισής του μέσω και του αθλητισμού και του σωστού τρόπου αξιοποίησής του αναφέρθηκε η Χριστίνα Τσιλιγκίρη.
Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην Αθηναϊδα Νέγκα, η Γενική Γραμματέας του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ εστίασε στο μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει τόσο η χώρα γενικότερα όσο και ο τομέας που κατεβαίνει ως υποψήφια ειδικότερα, και δεν είναι άλλο από την ανεργία, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στον τρόπο αντιμετώπισής της την επόμενη τον εκλογών και θέτοντας τους κατευθυντήριους άξονες ώστε να αλλάξει άρδην η εικόνα που κυριαρχεί σήμερα στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις του Πειραιά που έχουν «χτυπηθεί» από την κρίση.
Σύμφωνα με την ίδια, στόχος αποτελεί να επικεντρωθούμε στις υποδομές που δεν έχουμε και δεν εκμεταλλευτήκαμε μετά το 2004, εκφράζοντας την ελπίδα ο αθλητισμός να μπορέσει να αποτελέσει εφαλτήριο για να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Τσιλιγκίρη αναφέρθηκε στο πολύ άσχημο επίπεδο που βρίσκονται εξίσου οι αθλητικές εγκαταστάσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες, τονίζοντας πως «ο αθλητισμός πρέπει να απευθύνεται σε όλους».
«Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν υποτυπώδεις αθλητικές εγκαταστάσεις για τα αθλήματα που είναι δημοφιλή, πόσο δε παραπάνω να υπάρχουν ράμπες και τμήματα για άτομα με νοητική στέρηση για τα οποία ο αθλητισμός αποτελεί φάρμακο» είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, αναφέρθηκε στον αγώνα που δίνει καθημερινά στις γειτονιές του Πειραιά, όπου στόχο έχει να παρακινήσει τους νέους ανθρώπους να ψηφίσουν και να ασχοληθούν με την πολιτική, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως ως κοινωνία «πρέπει να πιστέψουμε στους νέους ανθρώπους και να ψάξουμε πραγματικά τους άξιους». Αναφερόμενη δε στον σεξισμό που κυριαρχεί στην πολιτική σκηνή της χώρας, η κ. Τσιλιγκίρη υπογράμμισε πως προσπαθεί να προετοιμαστεί, ωστόσο στην πραγματικότητα όταν αντιμετωπίζουμε κάτι είναι πολύ διαφορετικό το πλαίσιο, στέλνοντας το μήνυμα πως «οι γυναίκες δεν χρειάζεται να επιβάλλονται, είναι άξιες».

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button