Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Τριάρα» στην Ξάνθη με μαγικό Φορτούνη! [Video]

Στις 22 Σεπτεμβρίου του 2015 ο Ολυμπιακός του Μάρκο Σίλβα έκανε επίδειξη δύναμης στην ακριτική πόλη θριαμβεύοντας της ομώνυμης ομάδας με 3-1 πετυχαίνοντας το «4Χ4».

Με μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 3-1 επί της Ξάνθης συνδέεται χρονικά η σημερινή ημερομηνία.
Σαν σήμερα το 2015 ο Θρύλος με τον Μάρκο Σίλβα στην άκρη του πάγκου του θριάμβευσε με 3-1 στα Πηγάδια της θρακιώτικης ομάδας πανηγυρίζοντας την τέταρτη διαδοχική του νίκη στην κούρσα προς την κατάκτηση του γρηγορότερου μαθηματικά πρωταθλήματος της ιστορίας του!

Ο Ντουρμάζ ήταν ο παίκτης που είχε ανοίξει το σκορ για τους πρωταθλητές στο 42′, ενώ για την Ξάνθη είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Ντιμιτρόφ στο 50′.

Από τη μακρινή ασίστ του Φορτούνη, ο Σουηδός εξτρέμ έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή και με τρομερό, ξερό σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Τσενάμο (0-1).

Δύο λεπτά αργότερα, οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν μοναδική ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, όταν ο Φορτούνης σούταρε με δύναμη έξω από την περιοχή, ο Τσέναμο έκανε ασταθή απόκρουση, ο Ιντέγε στην επαναφορά έπιασε λίγο αέρα, λίγο μπάλα, με αποτέλεσμα ο γκολκίπερ της Ξάνθης να μπλοκάρει σταθερά αυτή τη φορά.

Η λάθος εκτίμηση του Μποτία (έκανε ντεμπούτο στο ελληνικό πρωτάθλημα), σχεδόν με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, έδωσε την ευκαιρία στην Ξάνθη να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 50ο λεπτό, ο Ισπανός αμυντικός «πούλησε» την μπάλα, η οποία αφού πέρασε από τα πόδια του Βασιλακάκη και του Καπετάνου, κατέληξε στον αμαρκάριστο στο ύψος της μεγάλης περιοχής, Ντιμιτρόφ κι εκείνος με εξαιρετικό πλασέ παραβίασε την εστία του Ρομπέρτο (1-1).

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να απαντήσει στο 52ο λεπτό, όμως παρά την εξαιρετική σέντρα του Ντουρμάζ προς τον Ιντέγε, ο τελευταίος δεν μπόρεσε με κεφαλιά από κοντά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Τσέναμο.

Οκτώ λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Φορτούνη να προσθέσει το όνομά του στη λίστα των παικτών με τις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες στο παιχνίδι. Η πάσα ακριβείας του Ιντέγε από τα δεξιά, βρήκε αμαρκάριστο τον Φορτούνη στο ύψος της μικρής περιοχής, όμως η μπάλα από την κεφαλιά του τελευταίου κατέληξε στα χέρια του Τσέναμο.

Η πίεση του Ολυμπιακού έφερε δύο γκολ σε διάστημα πέντε λεπτών. Στο 63` ο Ντουρμάζ ανατράπηκε από τον Μπαξεβανίδη και ο διαιτητής Μήτσιος έδειξε (σωστά) την εσχάτη των ποινών. Ο Φορτούνης που κλήθηκε να εκτελέσει το πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσέναμο δίνοντας και πάλι προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους» (1-2).

Ο διεθνής μέσος ήταν ο πρωταγωνιστής και στο τρίτο γκολ. Από την εξαιρετική ομαδική ενέργεια των Ντουρμάζ και Ιντέγε, ο Νιγηριανός «σέρβιρε» στον Φορτούνη και εκείνος με ψύχραιμο πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής -παρά την προσπάθεια του Τσενάμο- έγραψε το 1-3.

Διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου)

Κίτρινες κάρτες: Παπαστεριανός (54`), Μπαξεβανίδης (63`), Καπετάνος (63`) – Φορτούνης (53`), Ντουρμάζ (93`)

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Τσενάμο, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης (76` Νιέτο), Παπαστεριανός, Φλίσκας, Καπετάνος (90` Ράνος), Καρυπίδης, Ντιμιτρόφ (62` Χερέα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Μιλιβόγεβιτς, Ντα Κόστα (39` λ.τ. Μποτία), Φορτούνης, Ελαμπντελαουί, Ντουρμάζ, Σιόβας, Μαζουακού, Πάρντο (71` Ερνάνι), Καμπιάσο (69` Κασάμι), Ιντέγε.

Θυμηθείτε τις καλύτερες φάσεις εκείνου του αγώνα στο παρακάτω video

Σχετικά Άρθρα

Back to top button