Το θέμα του κλιματισμού στο ΣΕΦ

Είναι αλήθεια πώς το θέμα με τον κλιματισμό στο ΣΕΦ είναι εδώ και καιρό στην επικαιρότητα. Εξάλλου μετά τους περσινούς τελικούς και την αποπνικτική ατμόσφαιρα, η συζήτηση έγινε πιο έντονη. Ειδικότερα από τη στιγμή που στο Προ-Ολυμπιακό τουρνουά νοίκιασαν κλιματιστικές μονάδες για να λυθεί το πρόβλημα. Όμως, αυτή είναι παροδικό και όχι μόνιμο. Επιπλέον, στις τάξεις των οπαδών του Θρύλου υπάρχει ένα αναπάντητο ερώτημα. Γιατί δεν υπήρξε λύση του προβλήματος; Λοιπόν το Redaroume παραθέτει τα δεδομένα, όπως έχουν. Το θέμα του κλιματισμού στο ΣΕΦ.
Το θέμα του κλιματισμού
Καταρχάς το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας κατασκευάστηκε την περίοδο 1981-84. Όμως από εκείνη την εποχή και μετά δεν έγιναν ποτέ βελτιωτικά έργα στο κομμάτι του κλιματισμού. Έτσι την περασμένη σεζόν, με το Προ-Ολυμπιακό προ των πυλών, το θέμα του κλιματισμού ήρθε στο προσκήνιο για τα καλά. Πιο συγκεκριμένα, διεξήχθη μειοδοτικός διαγωνισμός διεθνούς επιπέδου για να βρεθεί ο ανάδοχος του έργου. Για την ακρίβεια, τέσσερις υποψήφιοι συμμετείχαν σε αυτόν. Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού υπήρξε ο μειοδότης που, κανονικά, θα αναλάμβανε το έργο!
Σε νομικό επίπεδο
Ωστόσο οι άλλες υποψήφιες πλευρές κατέθεσαν ενστάσεις. Έτσι, το θέμα πήγε στην Ε.Α.ΔΗ.ΣΥ. Δηλαδή στην Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Redaroume, θα συνεδριάσει μέσα στο προσεχές διάστημα και θα βγάλει απόφαση περίπου στο τέλος του Σεπτέμβρη. Επομένως όλοι θεωρούν πώς εκεί θα λήξει η ιστορία… Εντούτοις αυτό δεν ισχύει! Γιατί στη συνέχεια μπορούν οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό να καταθέσουν και νέα ένσταση, αλλά με διαφορετική επιχειρηματολογία. Κατά συνέπεια, η υπόθεση πήρε τη νομική οδό. Πέρα από αυτό, η διαδικασία μπορεί να τραβήξει καιρό. Άρα, τί θα γίνει τελικά; Βέβαια, σε αυτό το ερώτημα, άμεση απάντηση δεν υπάρχει. Το θέμα του κλιματισμού στο ΣΕΦ.
Ο χρόνος «πιέζει» το ΣΕΦ
Αλλά αυτή η αργοπορία στη διαδικασία δημιουργεί και ένα νέο πρόβλημα. Πιο συγκεκριμένα για τη διοίκηση του ΣΕΦ που θέλει να προχωρήσει το έργο. Εξάλλου, στο ματς για τον Γιώργο Πρίντεζη, οι κλιματιστικές μονάδες που χρησιμοποιήθηκαν για το Προ-Ολυμπιακό χρησιμοποιήθηκαν ξανά. Όμως είναι μια λύση ανάγκης και όχι μόνιμη… Πέρα από αυτά, η διοίκηση του ΣΕΦ έχει ένα ακόμα ζήτημα να αντιμετωπίσει. Καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Δηλαδή θα πρέπει να αξιοποιήσει το κονδύλι του κλιματισμού ως τα τέλη του 2024. Αλλιώς, θα αναγκαστεί να επιστρέψει το κονδύλι στο υπουργείο Οικονομικών. Συμπερασματικά… μεγάλο πισωγύρισμα!
Ο ρόλος του Ολυμπιακού
Επειδή ορισμένοι λένε γιατί η ΚΑΕ Ολυμπιακός δεν κάνει κάτι, σαν τί να κάνει; Δηλαδή να φτιάξει κάτι σε ένα γήπεδο που δεν είναι δικό της! Αλλά και που δεν της έχει παραχωρηθεί! Διότι το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας αποτελεί ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου. Επίσης ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού και δη στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Πέρα από αυτό είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Συνεπώς δεν μπορεί ο Ολυμπιακός να κάνει μια τόσο μεγάλη επένδυση-δαπάνη χωρίς να έχει εγγυήσεις ότι θα του δοθεί το Στάδιο.
Επιπλέον, αν δεν βρεθεί η «χρυσή» τομή με το κράτος για να προχωρήσει η παραχώρηση του ΣΕΦ, τί θα έκαναν οι «ερυθρόλευκοι»; Γιατί μπορεί να χαλάσει οριστικά η ιστορία αυτή και ο Ολυμπιακός να επεξεργαστεί μια άλλη λύση, μακριά από το ΣΕΦ. Εν τω μεταξύ, οι επαφές με την Κυβέρνηση για το θέμα της παραχώρησης δεν προχωρούν. Παρότι η πλευρά του Θρύλου έχει ρίξει το… μπαλάκι στο Κράτος για την υπάρχουσα κατάσταση, κανείς δεν απαντά. Ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο… Το θέμα του κλιματισμού στο ΣΕΦ.
Πα. Σα.