MediaRED

Το Salary Cap και η διαφορά των “αιωνίων”

Το Salary Cap  μπορεί να είναι περισπούδαστο και πολυσυζητημένο στο ΝΒΑ αλλά στην Ευρωπαϊκή πραγματικότητα και συγκεκριμένα  στην Ευρωλίγκα  δεν μας είχε απασχολήσει ιδιαίτερα. Μέχρι που η ανακοίνωση της Ευρωλίγκα για τα πρόστιμα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό-Εφες και Χάποελ Τελ Αβίβ μας  έφεραν την πραγματικότητα στο …πιατο μας.

Αρκετό καιρό πριν είχε μπει στο ..στόχαστρο η Βιλερμπάν όχι όμως για υπέρβαση  αλλά για το γεγονός ότι  δεν κατάφερε να φτάσει ούτε το Κατώτατο Όριο Αποδοχών και γι’ αυτό μάλιστα τιμωρήθηκε από την διοργανώτρια αρχή και θα κληθεί να μοιράσει στους παίκτες της το ποσό των 1.280.924 ευρώ, ενώ παράλληλα θα πληρώσει πρόστιμο €25.000 και θα της επιβληθεί απαγόρευση μεταγραφών παικτών και προπονητών έως την τακτοποίηση των οφειλών της.

Οι “αιώνιοι”

Ας μπούμε κατευθείαν στο ψητό.  Ο Παναθηναϊκός  ξεπέρασε το salary cap κατά 6.185.000 ευρώ και θα πληρώσει πρόστιμο 3.065.000 ευρώ. Ο Ολυμπιακός υπερέβη το salary cap κατά 600.000 ευρώ και θα κληθεί να πληρώσει 300.000 ευρώ. Στην περίπτωση των Πειραιωτών  το θέμα έχει να κάνει με τον Φαλ ο οποίος, ενώ αρχικά δεν ήταν στο ρόστερ , εισήλθε πριν λίγο καιρό . Ο Ολυμπιακός ,γενικά, έχει μεγάλα  συμβόλαια  ,σε χρονική  διάρκεια ,σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό  που έχει αρκετά μιθκρής διάρκειας και με μεγάλες απολαβές.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button