ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το πλάνο Μαρτίνς για τη Σλόβαν

Διάταξη 4-2-3-1 προβλέπει το πλάνο Μαρτίνς για τη Σλόβαν Μπρατισλάβας. Ο Πορτογάλος δεν έχει καταλήξει σε όλα τα πρόσωπα της αποψινής ενδεκάδας.

Δεν έχει κατασταλάξει ακόμα ο Πορτογάλος προπονητής αναφορικά με την ενδεκάδα που θα παρατάξει στο πρώτο ματς με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας. Κι αυτό αφορά τη διάταξη των πρωταθλητών Ελλάδας. Όλα δείχνουν πώς επιστρέφει στο κλασικό και «αγαπημένο» του 4-2-3-1. Ένα σύστημα που εμπιστεύεται το περισσότερο διάστημα που είναι στον πάγκο του Ολυμπιακού, ένα σύστημα που έχει αποδώσει τα μέγιστα.

Κι αυτή η επιστροφή σχετίζεται με την ειλημμένη απόφαση του Μαρτίνς να μην χρησιμοποιήσει ξανά διάταξη με τρία στόπερ, εκτός ειδικών συνθηκών. Έχει διαπιστώσει και ο ίδιος ότι αυτό το σύστημα, η διάταξη με τριάδα στα μετόπισθεν, δεν έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Συνεπώς την αφήνει στην άκρη και κοιτάει μπροστά. Με τη γνωστή «συνταγή» που εφάρμοσε με μεγάλη επιτυχία στο παρελθόν.

Οι δεδομένοι…

Αυτό είναι το ένα σκέλος. Το δεύτερο αφορά τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν την αρχική ενδεκάδα. Εκεί υπάρχουν ορισμένα θέματα. Ας τα βάλουμε σε μια σειρά. Ο Λαλά στο δεξί κέντρο της άμυνας, ο Παπασταθόπουλος με τον Σισέ στο κέντρο της άμυνας και ο Ρέαμπτσιουκ αριστερά. Στον κεντρικό άξονα ο Εμβιλά με τον Μαντί Καμαρά. Ο Αγκιμπού Καμαρά πιθανότατα αριστερά και ο Μασούρας πίσω από τον Ελ Αραμπί.

Τα διλήμματα

Τα δύο μεγάλα ερωτηματικά αφορά τη θέση κάτω από τα γκολπόστ και τον τρίτο της μεσοεπιθετικής γραμμής. Ο Μαρτίνς δεν ξεκαθάρισε τα πράγματα για τη θέση κάτω από τα γκολπόστ. Φαίνεται να έχει προβάδισμα ο Τζολάκης, αλλά η δική μας αίσθηση είναι πώς τελικά θα δούμε τον Βατσλίκ να κάνει ντεμπούτο. Σε ό,τι αφορά τα άκρα, Ονιεκουρού και Βαλμπουενά παλεύουν για μια θέση, με τον Μαρτίνς να προσανατολίζεται να επιλέξει τον Νιγηριανό για το αρχικό σχήμα.

Αν, πάντως, υπάρξουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής, αυτές αφορά δύο θέσεις. Η μία στην άμυνα με τον Μάρκοβιτς να είναι υποψήφιος αντί του Σισέ. Η δεύτερη στη μεσαία γραμμή. Με τον Μαρτίνς να έχει δοκιμάσει στο κεντρικό άξονα και τον Μπουχαλάκη και τον Κούντε, αντί του Αγκιμπού Καμαρά.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button