ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

To πάθημα που έχει γίνει μάθημα

Λένε ότι κάθετι που συμβαίνει στην ζωή είναι για κάποιο σκοπό. Από τα λάθη μας, από τις κακές μας εμφανίσεις παίρνουμε εμπειρία και μαθαίνουμε στο μέλλον πως να αποφύγουμε το ίδιο λάθος ή μία ίδια κακή και επίπονη, στην περίπτωση του Ολυμπιακού μας εμφάνιση, που πέρσι έιχε ως αποτέλεσμα τον τόσο πρόορο αποκλεισμό από το Champions League.

Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση πλησιάζει σιγά σιγά προς τα μπαράζ και σειρά έχει ο τρίτος προκριματικός γύρος. Εδώ, σε αυτή τη φάση μπαίνει και ο πρωταθλητής Ελλάδος, ο Ολυμπιακός μας. Όπως είναι αυτονόητο και όπως έχει τονίσει και ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης και στον αγιασμό της ομάδας, ο πρώτος πολύ μεγάλος στόχος είναι να μπει η ομάδα στους ομίλους. Ο Ολυμπιακός πρέπει να πρωταγωνιστεί σε όλα τα επίπεδα και πόσο μάλλον όταν μιλάμε για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Πέρσι συνέβη μία αναποδιά που ήταν ολέθρια, καθώς ο Ολυμπιακός έπεσε πάνω στην πανευρωπαϊκά άγνωστη Χαποέλ Μπερ Σεεβά και γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό από την φάση των μπαράζ. Ηταν μία πολύ άτυχη στιγμή, η οποία όμως λειτούργησε ως το καλύτερο “φροντιστήριο” για να μην πούμε “πανεπιστήμιο” για φέτος.

Ο Ολυμπιακός γνώριζε ότι θα έμπαινε στην μάχη των προκριματικών από πολύ νωρίς και φέτος η παροιμία “των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν”  του ταιριάζει “γάντι”.

Οι πρωταθλητές Ελλάδος φρόντισαν και τα έκαναν όλα όπως έπρεπε και έγκαιρα. Αρχικά ήρθε ο νέος προπονητής, δούλεψε με τους παίκτες που είχε στην διάθεσή του αρχικά και εν συνεχεία προστέθηκαν και οι μεταγραφές της ομάδας. Μεταγραφές οι οποίες το δίχως άλλο χαρακτηρίζονται “από το πάνω ράφι”, και από άποψης ονομάτων και από άποψης αγωνιστικής ετοιμότητας. Κυρίως όμως γιατί αφορούσαν παίκτες σε καίριες θέσεις που ο Ολυμπιακός χρειαζόταν.

Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα η ομάδα να ολοκληρώσει πλήρης το δεύτερο στάδιο προετοιμασίας στο Βέλγιο. Αν εξαιρέσουμε τον Βούκοβιτς που ήρθε τελευταίος, θεωρούμε δεδομένο πως υπάρχει χρόνος. Αν το δούμε σε εβδομάδα (μία) είναι λίγο, αλλά αν το δούμε σε προπονήσεις είναι αρκετό τόσο για να μπει σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς – μη ξεχνάμε πως πέρσι είχε μία πλήρη σεζόν στην Κόνιασπορ – και να προσαρμοστεί πλήρως στις απαιτήσεις της νέας ομάδας.

Όλοι είναι πια “ψυλλιασμένοι” από το περσινό πάθημα, το οποίο με τα μέχρι στιγμής δεδομένα φαίνεται πως έχει γίνει μάθημα. Το μόνο που απομένει είναι να κάνει ο Θρύλος μας το πρώτο βήμα και να περάσει το πρώτο από τα δύο εμπόδια που απομένουν για τους χρυσοφόρους ομίλους.

Κατά τα άλλα, τα έχουμε πει και τα ξέρουμε. Σοβαρότητα, προσοχή και δεν ανησυχούμε απολύτως για τίποτα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button