ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το παίρνει επάνω της η ΕΠΟ για τον τελικό!

kypello_ellados

Με ανακοίνωσή της προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ενημέρωσε ότι ο επερχόμενος τελικός Κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ θα διεξαχθεί κανονικά την Κυριακή 15 Μαϊου κεκλεισμένων των θυρών στις 20:30.

Στην αναγκαιότητα διεξαγωγής του επερχόμενου τελικού Κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπαικό και την ΑΕΚ για τις 15 Μαϊου, προχώρησε με σχετική της ανακοίνωση η ΕΠΟ το απόγευμα της Δευτέρας (9/5).

Με έγγραφό προς την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., τη διοίκηση του Ολυμπιακού Σταδίου, την ΚΕΔ, την ΠΑΕ Ολυμπιακός, την ΠΑΕ ΑΕΚ και τον ΟΤΕ TV, η ΕΠΟ ενημέρωσε ότι ο τελικός θα γίνει την Κυριακή 15 Μαϊου και ώρα 20:30. Επίσης, ισχύουν οι ίδιοι όροι διεξαγωγής (δηλαδή κεκλεισμένων των θυρών).

Παρά τη δήλωσή του ότι δεν θέλει ο τελικός να γίνει στις 15 Μαϊου, ο Κοντονής δεν είναι αρμόδιος. Άλλωστε η αστυνομία επικαλέστηκε πρόβλημα για το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και όχι πρόβλημα «για τουλάχιστον δέκα μέρες». Αρα το θέμα είναι τι θα πει η αστυνομία.

Ο Κοντονής αυθαίρετα, με ωμή παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο, αποφάσισε χρονικό όριο «τουλάχιστον δέκα ημερών». Ο υφυπουργός είχε δικαίωμα μόνο να αποφασίσει αναβολή και η ΕΠΟ ως διοργανώτρια είναι αρμόδια να ορίσει νέα ημερομηνία.

Σύμφωνα με το άρθρο 42, παράγραφος 5α του ΚΑΠ “ομάδα που παραιτείται από τον Τελικό αγώνα του Κυπέλλου, αφενός χάνει το δικαίωμα να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε διασυλλογική διοργάνωση της UEFA, αφετέρου της επιβάλλεται, πλην των άλλων προβλεπόμενων ποινών και χρηματική ποινή τουλάχιστον πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ.

Tags

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close