ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το νέο Champions League και η απευθείας παρουσία στους ομίλους

Η UEFA θα δίνει 2 έξτρα θέσεις βάσει του ranking των ομάδων και ο Ολυμπιακός μπορεί να βγει ωφελημένος από τη διαδικασία.

Από το πρωί της Δευτέρας το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έχει μπει σε μια άλλη εποχή. Η επίσημη ανακοίνωση για την έναρξη της ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκας έχει αλλάξει τα δεδομένα. Την ίδια ημέρα, χθες δηλαδή, η UEFA ανακοίνωσε τη νέα μορφή που θα έχει το Champions League από το 2024. Με την αύξηση των ομάδων που θα λαμβάνουν εισιτήριο μέσω των προκριματικών φάσεων. Αυτή ήταν η μία είδηση. Καλή για τους «ερυθρόλευκους».

Η άλλη, η οποία είναι εξίσου σημαντική, έχει να κάνει με τη συμφωνία ανάμεσα στην UEFA και την ECA, την ευρωπαϊκή ομοσπονδία συλλόγων. Σύμφωνα με αυτή, λοιπόν, θα υπάρξουν ακόμα δύο θέσεις που θα οδηγούν απευθείας στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης και θα έχουν να κάνουν με το ranking της UEFA. Δηλαδή όσο πιο ψηλά είναι μια ομάδα στην κατάταξη της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας τόσο θα αυξάνονται οι πιθανότητες να πάρει απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους της κορυφαίας, ευρωπαϊκής συλλογικής διοργάνωσης. Κι αυτό είναι κάτι που, υπό συνθήκες, μπορεί να αποδειχθεί ιδανικό για τον Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκοι» παραμένουν σε καλό επίπεδο όσον αφορά στη θέση τους στην κατάταξη της UEFA. Είναι χαρακτηριστικό πώς στην 10ετή βαθμολογία είναι μεν στο νούμερο 29, αλλά αν βγάλουμε από εκεί τις 12 ομάδες που έχουν υπογράψει την ιδρυτική διακήρυξη της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκας, ο Ολυμπιακός είναι στο νούμερο 17! Έχοντας από πάνω του ομάδες όπως η Βαλένθια και η Σάλκε που ενδεχομένως δεν θα είναι σε θέση τα προσεχή χρόνια να πάρουν εισιτήριο για την Ευρώπη.

Συνεπώς παραμένει αρκετά ψηλά και μέσα από αυτή τη διαδικασία, ίσως να βγει και ωφελημένος αφού δεν αποκλείεται να είναι μεταξύ των ομάδων που θα μπορούσαν να πάρουν απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League. Άρα, αυτό που έχει να κάνει ο Ολυμπιακός είναι να συνεχίσει να μαζεύει αρκετούς βαθμούς κάθε χρόνο, να βελτιώνει την ατομική του βαθμολογία και να περιμένει να εκμεταλλευτεί αυτή τη νέα δυνατότητα που θα παράσχει η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button