ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

To my way του Μεντιλίμπαρ δείχνει το δρόμο

Kαλές οι ασκήσεις επί χάρτου-καλά τα όποια προπονητικά πλάνα  αλλά στο ποδόσφαιρο η εν γένει στον αθλητισμό, αν δεν έχεις ψυχολογία κλάφτα .Χαράλαμπε.

Και το συγκεκριμένο κομμάτι ταιριάζει γάντι στον Ολυμπιακό.  Προφανώς Μαρτίνεθ και Καρβαλιάλ ούτε άσχετοι ήταν ,ούτε  …ταβερνιάρηδες ,ωστόσο ως αποδείχτηκε δεν είχαν τον  τρόπο που φαίνεται να έχει ο Μεντιλίμπαρ, που ολίγον τι Old Fashion  στο στιλ, ταιριάζει μία χαρά στο στιλ των “Ερυθρόλευκων”.

Με αυτή ακριβώς την προσέγγιση, το My way, που θα έλεγε και ο Φράνκ Σινάτρα, έχει καταφέρει να κερδίσει το σύνολο των παικτών και  να τους αλλάξει όλη τους την όρεξη και την προσέγγιση στα ματς.

Και αυτό που λέμε έχει αυταπόδεικτα απόδειξη.   Βλέπεις τον Ποντένσε και είναι άλλος παίκτης. Λες και θέλει να αποδείξει πράγματα .. Και μέσα από τον εγωισμό που βγάζει μέσα σε όλα βοηθάει και την ίδια την ομάδα. Ο καλός εννοούμενος εγωισμός.

Βλέπεις τον Πασχαλάκη πόσο έχει αλλάξει. Βλέπεις τον Ελ Κααμπί, τον Γιόβετιτς,τον Ρέτσο ,τον Φορτούνη, το Ροντινέι  και αναρωτιέσαι τι δεν πήγαινε καλά .

Αν δεί- όμως- κάποιος τις δηλώσεις των παικτών θα καταλάβει πως η λέξη ψυχολογία έχει παίξει τεράστιο ρόλο. Ο Μεντιλίμπαρ δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Σαν Old Fashion  ασχολείται με όλα , δουλεύει πέρα από τα κανονικά προπονητικά  θέματα  και στο να μιλάει στους παίκτες, να τους εξηγεί και με τον τρόπο του ,τους “φτιάχνει”.

Ωστόσο και οι ίδιοι οι παίκτες καταλαβαίνουν ότι πλέον τίποτα δεν μένει στην τύχη. Και μην μείνετε στο θέμα “επαγγελματίες είναι και πληρώνονται”.. Είναι και άνθρωποι..Οχι ρομπότ.

Μέχρι τώρα έχει 7 στα 7   ο Μεντιλίμπαρ και θέλει να συνεχίσει έτσι.  Το κλίμα είναι εξαιρετικό, ο ίδιος δείχνει πως είναι εξαιρετικός διαχειριστής του ρόστερ, ξέρει να καθοδηγεί σωστά τους παίκτες  αλλά ταυτόχρονα είναι και και ένας εξαιρετικός ψυχολόγος. Και κακά τα ψέματα ο Ολυμπιακός  χρειαζόταν ΚΑΙ ψυχολόγο.  Και τελικά αν και άργησε βρήκε δύο σε ένα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button