ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το δις εξαμαρτείν, ουκ… Θρύλου σοφού!

Τέσσερα βήματα, τα οποία απαιτούσαν σκληρή και μεθοδική δουλειά ήταν αυτό που λέγαμε πως χρειάζονταν για να επιστρέψει ο Ολυμπιακός στην ελίτ της Ευρώπης. Και τώρα είμαστε σε θέση να πούμε ότι ο πρώτος μεγάλος στόχος της σεζόν επετεύχθη!

Είναι αλήθεια ότι είχαμε… ξεχάσει το πως είναι να επιτυγχάνεις τον πρώτο στόχο της σεζόν σε διάστημα μεγάλο εκ πρώτης όψεως, αλλά συνάμα πολύ μικρό αν λάβουμε υπόψιν πως μία ομάδα χρειάζεται αρκετό χρόνο για να μονταριστεί και κυρίως να “βρεθεί”.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης το είχε πει αμέσως μετα την στέψη του 44ου πρωταθλήματος. Ότι δηλαδή θα αλλάξουν πολλά στον Ολυμπιακό και πως όλα θα γίνουν όπως πρέπει. Και τώρα μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα, εφόσον ο πρώτος μεγάλος στόχος της σεζόν που ήταν η είσοδος στους ομίλους του Champions League και επιτεύχθηκε, πως όλα έγιναν σωστά.

Προπονητής ήρθε, δούλεψε σωστά με το υπάρχον δυναμικό, είδε να έρχονται ποδοσφαιριστές ποιοτικοί που μπορούν να κάνουν την διαφορά, είδε να αποκτώνται ποδοσφαιριστές τους οποίους τους ζήτησε και εφόσον είχε δώσει δείγματα ότι μπορεί να τα καταφέρει τον εμπιστεύθηκαν οι άνθρωποι που είχαν αναλάβει τον σχεδιασμό και τους έφεραν, τους ενσωμάτωσε στην ομάδα σε χρόνο dt και να τα αποτελέσματα.

Κι όλα αυτά, δεν είναι μόνο προϊόν σκληρής και μεθοδικής δουλειάς κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό στην προετοιμασία, αλλά και αποτέλεσμα ενός στραβοπατήματος. Ενός περσινού στραβοπατήματος που πλέον μοιάζει τόσο μακρινό, μιας και ο Ολυμπιακός του τότε με του τώρα, δεν έχει καμία απολύτως σχέση. Κι αυτό το είδαμε όλοι.

Οι πρωταθλητές Ελλάδος έπαθαν και έμαθαν και τώρα το λέμε με σιγουριά. Ο αποκλεισμός από την Μπεερ Σεβά πέρσι λειτούργησε με τέτοιο τρόπο ώστε να ξέρουμε πια τι να αποφύγουμε για να μην… ξαναπάθουμε, και το μάθαμε.

Και αν νομίζει κανείς ότι το πράγμα ήταν απλό, πλανάται. Απεναντίας ήταν πολύ δύσκολο, ειδικά από την στιγμή που ήρθαν νέοι παίκτες. Γιατί όσο καλός και να είναι ένας παίκτης, θέλει τον χρόνο προσαρμογής του. Και καλώς ή κακώς, είναι θέμα προπονητή το πόσο γρήγορα θα καταφέρει να τον ενσωματώσει στην ομάδα. Ο Μπέσνικ Χάσι το έκανε ακόμα και στην περίπτωση του Γκιγιόμ Ζιλέ που ήρθε τρεις μέρες πριν το πρώτο παιχνίδι και βρέθηκε να παίζει βασικός. Και το κυριότερο. Φάνηκε σαν να ήταν στην ομάδα χρόνια ολόκληρα!

Για αυτό λοιπόν και στον τίτλο αναφέρουμε πως “το δις εξαμαρτείν ουκ Θρύλου σοφού”. Ο Ολυμπιακός έγινε πιο σοφός με το περσινό στραβοπάτημα. Δεν το επανέλαβε φέτος για αυτό και πέρασε με επιτυχία και τα τέσσερα τεστ που χρειάζονταν για να φτάσει στους ομίλους. Κι αυτά, όπως αποδεικνύεται χρειάζονται γιατί με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να διορθώνουμε ότι δεν φαίνεται καλό και να χτίζουμε πολύ σωστά την επόμενη ημέρα.

Κλείνοντας, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε πως η ομάδα θα είναι ακόμη πιο έτοιμη για το πρωτάθλημα. Φάνηκε άλλωστε από την πρώτη αγωνιστική, με το μήνυμα να στέλνεται ξεκάθαρα προς τους υπόλοιπους διεκδικητές του πρωταθλήματος. Όταν κάτι “ξεκόβεται” από την αρχή, τότε σημαίνει πως κάτι άλλο έχει γίνει πολύ σωστά.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button