REDΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το άλλοθι που “βόλεψε” πολλούς!

Σήμερα συμπληρώνονται 14 χρόνια από το ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού στην Ριζούπολη, εκεί όπου οι μόνιμοι πρωταθλητές Ελλάδος “καθαρισαν” με 3-0 και έφεραν το 7ο σερι! Το παιχνίδι πέρασε στην ιστορία ως ένας μεγάλος θρίαμβος για τον Θρύλο, ενώ από τις άλλες… πλευρές, πράσινες και όχι μόνο αποτελεί εδώ και 14 χρόνια μια υπέροχη δικαιολογία που στο όνομά της έχει βρεθεί ένα εξαιρετικό άλλοθι για ότι “στραβό” και “κακό” γίνεται στα γήπεδα που αγωνίζεται ο Ολυμπιακός.

Πρόκειται για μία “καραμέλα” η οποία έχει βολέψει πολλούς. Και επειδή τα λέμε και όλα, θυμηθείτε τι είχε δηλώσει ο αρχηγός, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και πάμε να συνεχίσουμε από εκεί το σκεπτικό της “καραμέλας” που αναφέραμε:

“Και στην Ριζούπολη δεν ήταν κατάλληλα, αλλά ούτε στην Λεωφόρο, ούτε και στην Τούμπα ήταν κατάλληλα…Να μην στεκόμαστε μόνο στην μία πλευρά, αλλά ένας Θεός ξέρει πως φύγαμε από την Λεωφόρο”.

Το πρώτο σκέλος των δηλώσεων… άρεσε πολύ σε μερικούς και στο όνομα της Ριζούπολης δικαιολογούν ότι πιο αποτρόπαιο έχουν δει τα μάτια μας, το οποίο ξεπέρασε στο δεκαπλάσιο τα όσα είχαν γίνει το απόγευμα της 11ης Μαϊου 2003. Μπορεί να συγκριθεί με το κάψιμο του πούλμαν στο ΟΑΚΑ, ή με τα τούβλα, τα τσιμέντα, τα γεμάτα γυάλινα μπουκάλια και τα σίδερα που έπεφταν πάνω στα κεφάλια των παικτών στην Τούμπα το 2009, τις φωτοβολίδες που περνούσαν ξυστά από το κεφάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη στην Λεωφόρο, την διακοπή στο ΟΑΚΑ μετά το γκολ του Χάρα για το Κύπελλο και την διακοπή πέρσι πάλι στη Λεωφόρο για τις γνωστές “ομορφιές”. Για να μην πούμε στην Τούμπα τα όσα βλέπουμε κατ’ επανάληψη…

Μπορεί να δικαιολογήσει πια η Ριζούπολη εγκλήματα από εκείνη τη μέρα μέχρι και σήμερα; Ή απλά φρόντισαν κάποιοι να γίνει ένα άλλοθι για να δικαιολογούν τις “ομορφιές” των υπολοίπων. Άσε που άμα πας να πεις κάτι σου λένε “θυμάσαι τι έγινε στην Ριζούπολη”; Απάντηση που στην “πετάνε” με τέτοιο τρόπο σαν να σου λένε “καλά να πάθεις και καλά σου κάνανε”. Αυτή είναι η νοοτροπία!

Μην το ψάχνουμε άλλο και ας κλείσει το θέμα. Η Ριζούπολη “βόλεψε” πολλούς να δρουν ανενόχλητοι και ατιμώρητοι με αυτό το άλλοθι.

Βέβαια για το ότι ξεκίνησε το παιχνίδι, για το ότι ο Παναθηναϊκός πήγαινε για τρία (!) αποτελέσματα και για το ότι έφυγε με ένα “βαρύ” για αυτόν 3-0, κάτι που μόνο ο Μαρκαριάν το είχε παραδεχθεί, ούτε κουβέντα. Όπως επίσης, ούτε κουβέντα για το τί είχε προηγηθεί από τους πράσινους οπαδούς καθ’ όλη τη διάρκεια εκείνης της ημέρας αλλά και εκείνης της εβδομάδας. Όπως βέβαια, ούτε τα περιστατικά με την εισβολή και τον ξυλοδαρμό του Ευθυμιάδη το 2002 είχε… τρέξει κάτι. Όλα αυτά σβήστηκαν γιατί… έπρεπε να σβηστούν!

Θέλετε να το δούμε και αγωνιστικά; Ο Ολυμπιακός όμως κατάφερε να περάσει από Λεωφόρους, ΟΑΚΑ και Τούμπες με κλίμα δέκα φορές χειρότερο και τον φόβο των σοβαρών τραυματισμών με ότι έφευγε από την εξέδρα να σφυρίζει στο αυτί!

Εμείς ξέρουμε ότι αυτή η καραμέλα δεν θα λιώσει ποτέ γιατί εξυπηρετεί πολλούς… Δεν γνωρίζουμε πότε και αν θα σταματήσει, αλλά ας μην ξεχνάμε τα δέκα φορές χειρότερα που έχουν γίνει κατά καιρούς όχι μόνο στα γήπεδα που “φιλοξενείται” ο Ολυμπιακός, αλλά και γενικότερα.

Έτσι, γιατί και η προπαγάνδα έχει τα όριά της.

Δείτε ένα βίντεο και θα καταλάβετε:

Σχετικά Άρθρα

Back to top button