ΒΟΛΕΪΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΘΡΥΛΙΚΟ ρεκόρ με άσσους! [vid]

Στο χθεσινό ματς του Ολυμπιακού με την Κηφισιά, στο Ζηρίνειο, οι «ερυθρόλευκοι» έγραψαν ιστορία. Καθώς με αντίπαλο την ομάδα του Κώστα Χριστοφιδέλη, ο αυτοκράτορας του ελληνικού βόλεϊ έγραψε ιστορία. ΘΡΥΛΙΚΟ ρεκόρ με άσσους.

Ρεκόρ με τους άσσους

Ο Θρύλος το βράδυ του Σαββάτου έσπασε όλα τα ρεκόρ στην ιστορία του ελληνικού βόλεϊ. Διότι ποτέ άλλοτε μια ομάδα δεν πέτυχε τέτοια επίδοση. Δεν είχε πέντε ή δέκα, αλλά είκοσι (20) άσσους στο ματς με την Κηφισιά. Κατά σειρά πήρε 5 άσσους στο πρώτο σετ, 6 στο δεύτερο, 7 στο τρίτο και μόλις 2 στο τέταρτο και τελευταίο σετ της αναμέτρησης στο Ζηρίνειο.

Με τον Ιντάλγκο κατά κύριο λόγο και τον Στερν να κάνουν τη διαφορά. Μιας και ο Σλοβένιος διαγώνιος είχε 6 στο ματς. Επίσης, πόντους από το σερβίς προσέφεραν ακόμη ο Παγένκ (2) και ο Κουμεντάκης (1). Κάτι ανάλογο δεν είχε πετύχει ποτέ πριν ο Ολυμπιακός. Να έχει δηλαδή 20 άσσους σε ένα ματς. ΘΡΥΛΙΚΟ ρεκόρ με άσσους.

Το εκπληκτικό ρεκόρ του Ιντάλγκο

Στην αναμέτρηση με την Κηφισιά ο Σαλβαδόλ Ιντάλγκο έγραψε, επίσης, ιστορία. Μιας και ο ακραίος του Ολυμπιακού μέτρησε 11 άσσους! ΘΡΥΛΙΚΟ ρεκόρ με άσσους και για Γερμανό-Κουβανό αστέρα. Διότι η επίδοσή του ήταν εκπληκτική. Όμως, όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα. Εξάλλου, ο Ιντάλγκο έφτασε πολύ κοντά στο παγκόσμιο ρεκόρ που έχει ο Βιλφρέντο Λεόν.

Ο Κουβανό-Πολωνός έχει την κορυφαία επίδοση με 13 άσσους. Ωστόσο και οι 11 του Ιντάλγκο είναι μια από τις κορυφαίες επιδόσεις στην ιστορία του βόλεϊ. Εξάλλου, ο ίδιος δεν είχε φτάσει ποτέ σε ανάλογη επίδοση. Καθώς ποτέ άλλοτε δεν είχε σημειώσει κάτι ανάλογο! Στο παρελθόν είχε σε ένα ματς, στην Πολωνία, 7 άσσους. Άρα πέτυχε και ο ίδιος νέο ατομικό ρεκόρ και ένα από τα σπουδαιότερα στην ιστορία!

Οι άσσοι του Ολυμπιακού ανά σετ

  • Πρώτο σετ (5): Παγένκ 2, Στερν 2, Ιντάλγκο 1
  • Δεύτερο σετ (6): Στερν 4, Ιντάλγκο 2
  • Τρίτο σετ (7): Ιντάλγκο 6, Κουμεντάκης 1
  • Τέταρτο σετ (2): Ιντάλγκο 2

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button