ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The E(menike) Files

Μόλις 70 λεπτά έχει προφτάσει να παίξει ο Εμμανουέλ Εμενίκε στον Ολυμπιακό. Εβδομήντα λεπτά μέσα στα οποία θα μπορούσε ο καθένας να “χάσει” ακόμη και τον Μέσι! Αλλά δεν έχει σημασία. Κάποιοι έβγαλαν ήδη τα συμπεράσματά τους, ρίχνοντας τον Νιγηριανό στην… φάμπρικα δίχως καν να έχει προφτάσει να… μάθει τα ονόματα των συμπαικτών του.

Μιλάμε για ένα σύνηθες φαινόμενο. Υπάρχει η γενική άποψη που επισημαίνει πως τα φιλικά δεν έχουν καμία σημασία και πως δεν πρέπει να τα λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν μας. Το ίδιο έλεγαν και με την Μαλίν στο 6-0, το ίδιο και με την ήττα στον Πανιώνιο, το ίδιο και χθες με τον Αστέρα Τρίπολης.

Υπάρχουν όμως και εκείνοι που ναι μεν δεν θεωρούν τα φιλικά σημαντικά, αλλά έχουν να παρατηρήσουν κάποια πράγματα και ακόμη περισσότερο να καταλήξουν σε… “ασφαλή” συμπεράσματα. Από τα φιλικά, επαναλαμβάνουμε, που θεωρούν πως δεν λένε τίποτα!!!

Πολύς λόγος έχει γίνει (ακόμα δεν ήρθε ο άνθρωπος) για τον Εμμανουέλ Εμενίκε! Δύο συμμετοχές, περίπου 70 λεπτά, αλλά το “πόρισμα” των ειδικών βγήκε. “Δεν μπορεί”, “δεν σκοράρει”, “δεν ταιριάζει”.

Βέβαια, ποιος έχασε την υπομονή για να την βρούμε εδώ πέρα!!!

Τον Εμμανουέλ Εμενίκε οι ποδοσφαιρόφιλοι τον ξέρουν και γνωρίζουν το ποιόν του αλλά και τις δυνατότητές του. Ο άνθρωπος έχει έρθει από μία ομάδα που τον είχε “σταυρώσει” κανονικά και με τον νόμο και προσπαθεί να βρει τα πατήματά του. Ήρθε σε μία καινούρια ομάδα, την μεγαλύτερη της Ελλάδας και προσπαθεί να μπει πλήρως στο κλίμα με τους συμπαίκτες του και τον τρόπο παιχνιδιού που επιβάλλει ο Μπέσνικ Χάσι. Κατά κάποιους, δεν το χει κάνει γιατί δεν βάζει γκολ.

Κατά την προσωπική άποψη του γράφοντος, ο Εμμανουέλ, βρίσκεται σε εξαιρετικό δρόμο και μάλιστα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Ενώ άλλοι ποδοσφαιριστές χρειάζονται… τρεις μήνες να μάθουν μόνο τα ονόματα των συμπαικτών τους, ο Εμενίκε από το πρώτο του κιόλας 20λεπτο με την Λόκερεν φρόντισε να “γεμίσει” την αντίπαλη περιοχή με την παρουσία του. Η αντίπαλη άμυνα τον “ένιωθε” και μάλιστα πολύ καλά, αφού τράβαγε πάνω του έναν και δύο παίκτες. Χαρακτηριστικό γνώρισμα του Ολυμπιακού. Ο επιθετικός του όχι απλά πρέπει να πατάει περιοχή, αλλά και να τον νιώθει όλη η αντίπαλη άμυνα. Και αυτό ο Εμμανουέλ το έχει από μόνος του, και το καταφέρνει καλά ακόμη και σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα στο οποίο βρίσκεται στην ομάδα.

Μάριν, Πάρντο, Φορτούνης, Οτζίτζα, τον βρίσκουν μία χαρά με τις μεταβιβάσεις τους. Ξέρουν ότι θα είναι εκεί. Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι φάσεις που έγιναν και χθες με πρωταγωνιστή τον Νιγηριανό. Τα “φτερά” και τα χαφ, ξέρουν που να τον ψάξουν.

Όσο για το ότι δεν σκόραρε; Συμβαίνει κι αυτό. Δεν έχουμε δει ποδοσφαιριστή να έρχεται στην ομάδα και να πετάει κατευθείαν τρία γκολ. Αν και ο Εμμανουέλ θα μπορούσε απλά του λείπει ακόμη ο αγωνιστικός ρυθμός. Δεν γίνεται ο παίκτης να βρίσκεται μέσα στην περιοχή, να ξεμαρκάρεται, να στρέφει μέτωπο προς την εστία και να μην έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα. Αυτό θα το βρει και θα αρχίσει να κάνει την δουλειά του στο 100%.

Είναι ίσως το μόνο που πρέπει να βρει, καθώς όλα τα υπόλοιπα φαίνεται να τα βρίσκει. Δεν είναι τυχαίος επιθετικός της σειράς ο Εμμανουέλ Εμενίκε. Απλά χρειάζεται να βρει το ρυθμό του, και όπως δείχνουν τα πράματα θα τον βρει.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button