ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θα προστατεύσει κανείς την (Αθλητική) Δικαιοσύνη;

Δύο παραιτήσεις από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ μετά το μπούλινγκ που δέχθηκαν οι συγκεκριμένοι τακτικοί δικαστές!

Το μπούλινγκ απέδωσε για να γίνει η εκδίκαση της υπόθεσης της πολυιδιοκτησίας με άλλες συνθήκες. Με νέα σύνθεση. Δύο μέλη της Επιτροπής Εφέσων της ΕΠΟ έχουν υποβάλλει την παραίτησή τους. Δύο μέλη που είχαν ψηφίσει υπέρ της τιμωρίας του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης για την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας. Δύο μέλη που πριν από λίγα 24ωρα, τον πρόεδρο Παναγιώτη Φιλόπουλο και το μέλος Γεράσιμο Βρυώνη, καλούσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ -με ανακοίνωσή της- να παραιτηθούν.

Όλοι αυτοί οι δικαστικοί λειτουργοί έπραξαν τα δέοντα. Έκαναν το καθήκον τους. Εφάρμοσαν το νόμο και επικύρωσαν την ποινή για ΠΑΟΚ και Ξάνθη, για την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας. Τώρα η υπόθεση επέστρεψε στην ίδια επιτροπή μετά την ετυμηγορία του CAS. Όλα όσα έχουν γίνει τα τελευταία 24ωρα, ως και σήμερα Δευτέρα 13 Ιουλίου, ένα πράγμα δείχνουν. Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να προστατευτεί και να κάνει τη δουλειά της.

Διότι αυτή η στοχοποίηση δικαστικών λειτουργών, μόνο ως μορφή πίεσης απέναντί τους μπορούν να χαρακτηριστεί. Γιατί δεν ζητήθηκε να παραιτηθεί και το άλλο μέλος της Επιτροπής Εφέσεων, ο Νικόλαος Βόκας; Μήπως γιατί είχε ψηφίσει να μην τιμωρηθούν οι δύο ομάδες για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου; Λακωνικό το ερώτημα, προφανής η απάντηση.

Όταν προέδρευε της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ ο Γεράσιμος Διονυσάτος, ο γιός του οποίου εργάζονταν στο τηλεοπτικό κανάλι του Ιβάν Σαββίδη, δεν είχαμε δει κάποια αντίδραση, κάποια μορφή για την παρουσία του… Δεν είχαμε δει να αντιδρά κανείς! Ήταν τότε αλλιώς… Ήταν όλα καλώς καμωμένα. Τώρα δεν μπορούσαν να παραμείνουν στη θέση τους οι κ.κ. Φιλόπουλος και Βρυώνης. Είχαν, βλέπετε, ψηφίσει να επιβληθεί η τιμωρία για την πολυιδιοκτησία!

Η υπόθεση στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ θα δικαστεί από τη νέα σύνθεση της Επιτροπής. Με το κλίμα που έχει διαμορφωθεί και την υπάρχουσα κατάσταση, πώς θα μπορέσουν οι νέοι δικαστικοί λειτουργεί που θα την απαρτίζουν, να κάνουν απερίσπαστοι το έργο τους; Θα εκδικάσουν την υπόθεση και θα μπορέσουν να εφαρμόσουν το νόμο, βλέποντας τι έχει συμβεί με τους προκατόχους τους; Εκείνους θα τους προστατεύσει κανείς για να εκτελέσουν το καθήκον τους; Ή θα τους αφήσουν να γίνουν επίσης βορά στα χέρια εκείνων που κάνουν το άσπρο… μαύρο;

Ο ΠΑΟΚ με την ανακοίνωσή τους απαιτούσε να μην είναι στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ οι κ.κ. Φιλόπουλος και Βρυώνης κι αυτό τελικά συνέβη μετά τις παραιτήσεις τους. Στην ανακοίνωση της ομάδας της Θεσσαλονίκης τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Οφείλουν σήμερα κιόλας να παραιτηθούν, όχι μόνο γιατί παρότρυναν τον διασυρμό του ονόματος του ΠΑΟΚ, αλλά και γιατί συνέβαλαν στον ντροπιασμό της ελληνικής δικαιοσύνης στα μάτια του Ανώτατου Αθλητικού Δικαστηρίου».

Μια τελευταία εξέλιξη δείχνει ξεκάθαρα που αποσκοπούσε η πίεση και η στοχοποίησή τους. Διότι πολύ απλά δεν ντρόπιασαν ποτέ την Ελληνική Δικαιοσύνη, το καθήκον τους επιτέλεσαν.

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την καταγγελία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά των δύο δικαστών, του Παναγιώτη Φιλόπουλου και του Γεράσιμου Βρυώνη, κρίνοντάς της αβάσιμη. Αμφότεροι χαίρουν της εμπιστοσύνης του Δικαστικού Σώματος. Άρα, πώς αλλιώς δεν θα παρέμεναν στη θέση τους; Μόνο με την άσκηση αυξημένης πίεσης προς τα πρόσωπά τους. Όπερ και εγένετο…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button