ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θα πιάσουν τόπο τα μαθήματα;

Οι διαιτητές της Super League θα κάνουν ταχεία εκπαίδευση επιμόρφωσης για τη γραμμή του οφσάιντ, όμως ακόμα δεν έχει φιξαριστεί πότε θα ξεκινήσει η εφαρμογή της

Η ενημέρωση από την πλευρά της διαιτησίας ανέφερε πώς ο Μιχάλης Κουκουλάκης ενημέρωσε, εγγράφως, του διαιτητές της Super League πώς θα κάνουν ταχεία ηλεκτρονικά μαθήματα επιμόρφωσης για τη γραμμή του οφσάιντ που θα ισχύσει στους αγώνες των play off. Ένα διήμερο με εντατικό πρόγραμμα για να μπορέσουν να ανταποκριθούν όταν θα ξεκινήσουν οι αναμετρήσεις, από το προσεχές Σαββατοκύριακο δηλαδή.

Όλα αυτά είναι πολύ ωραία στη θεωρία. Στην πράξη, όμως, τι θα γίνει; Διότι με όσα είδαμε κατά τη διάρκεια της σεζόν από Έλληνες διαιτητές στο πρωτάθλημα, είναι λογικό να δημιουργούν μια ανησυχία αναφορικά με ότι ακολουθήσει στα play off. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όπως φάνηκε ξεκάθαρα, δεν ήταν με τους διαιτητές και τους επόπτες.

Ήταν με τους διαιτητές VAR! Αυτοί έδειξαν ανίκανοι να ανταποκριθούν στο ρόλο τους, να βοηθήσουν τους διαιτητές για τις φάσεις που «έχασαν» οι ρέφερι. Να έχεις οθόνες μπροστά σου, τη δυνατότητα πολλών λήψεων από τις επίμαχες φάσεις, το replay και να μην μπορούν να καταλάβουν τι έχει συμβεί στην πραγματικότητα. Με αποτέλεσμα να γίνουν εξόφθαλμα λάθη, να γίνουν ποδοσφαιρικά «εγκλήματα»! Και κανείς να μην έχει την ευθιξία να παραδεχθεί ότι τα έκανε μαντάρα.

Τώρα οι διαιτητές θα κάνουν μαθήματα για τη γραμμή του οφσάιντ. Εάν, όμως, οι VARίστες έχουν την ίδια συμπεριφορά και δεν παρακολουθούν με προσοχή τις φάσεις, τι να κάνει ο διαιτητής που θα την δει μια φορά, για κλάσματα δευτερολέπτου. Αν την χάσει ο διαιτητής VAR, αυτός που είναι μέσα στον αγωνιστικό χώρο τι θα κάνει; Δεν θα ρισκάρει να το πάρει πάνω του, από τη στιγμή που δεν έχει ξεκάθαρη εικόνα!

Το σημαντικότερο όλων, όμως, είναι άλλο… Δεν υπάρχει ακόμα ξεκάθαρη θέση για το πότε θα ξεκινήσει η εφαρμογή του μέτρου. Δηλαδή μαθήματα θα γίνουν, αλλά θα χρησιμοποιηθεί από την 1η αγωνιστική των play off; Άγνωστο. Αλλά αναγκαίο περισσότερο από ποτέ.

Με την κατάσταση λόγω κορωνοϊού και Έλληνες διαιτητές στα play off δεν μιλάμε για αναγκαιότητα χρήσης του, αλλά για προϋπόθεση για να μπορέσουν να διεξαχθούν τα ματς με κανονικούς όρους. Αλλιώς, με όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της σεζόν, πώς μπορεί να είναι κάποιος σίγουρος πώς θα κυλήσουν όλα ομαλά;

Σχετικά Άρθρα

Back to top button